Închide

Cea mai mare universitate din țară vrea să ajungă în topul celor mai bune 500 din lume cu buget anual de jumătate de milion de euro și site pe wordpress

EducaţieTop News by Mihai Prodan - sept. 26, 2016 0 544

Sătui să aștepte după decizii bune ale guvernanților – spun ei – reprezentanții celei mai mari universități din țară lansează institut cu buget de jumătate de milion de euro pe an și site pe wordpress ca să ajungă în elita universităților din lume.

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca lansează azi Institutul de Studii Avansate în Ştiinţă şi Tehnologie (STAR-UBB), cu care speră să ajungă în topul celor mai bune 500 de universități din țară. E un proiect amplu, căci nicio universitate din țară nu a reușit încă această performanță – în cele mai bune clasamente universitatea din Cluj se apropie de locul 500, în altele înoată în pluton alături de restul universităților bune din țară – și speră să reușească acest lucru cu un buget de 460.000 de euro pe an, adică mai puțin de jumătate de milion de euro.

Rolul institutului ar urma să fie mobilizarea și stimularea excelenței la UBB. Are un buget de 460.000 de euro, bani care merg către burse, granturi, fellowship-uri, reviste indexate în clasamente recunoscute și premii. Institutul, lansat azi, are un site de prezentare pe o platformă gratuită de site-uri, starubb.wordpress.com. Regulamentul de funcționare al institutului a fost aprobat de senatul universității înainte de vacanța de vară, în 13 iunie.

 • Tags
  author photo two

  Mihai Prodan

  Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu