Închide

Cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, o firmă de IT din Cluj, anunță că a cumpărat integral un grup german din aceeași piață

Economie by Actual de Cluj - feb. 27, 2024 0 343

Cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, o firmă de IT din Cluj, anunță că a cumpărat integral un grup german din aceeași piață, cu birouri în Timișoara și Leverkusen în Germania. E a zecea tranzacție de tip M&A (mergers and aquisitions) pentru compania din Cluj, AROBS, de la listarea sa la bursă.

Compania achiziționată e Infobest. ”Am fost determinați să finalizăm această tranzacție având în vedere perspectivele extrem de bune ale Infobest și obiectivul nostru de a ne consolida poziția în Germania și în regiunea DACH (Germania, Austria și Elveția-n.red.)”, spune fondatorul AROBS, Voicu Oprean.
Infobest a fost fondată în 1995 în Pulheim, Germania, de către antreprenorii Yvonne Abstoss -Becker și Christian Becker, iar în 2000, compania și-a deschis un birou în Timișoara. În prezent Infobest are o echipă de peste o sută de specialiști în dezvoltarea de soluții software personalizate pentru industriile de e-commerce, producție, automotive, telecomunicații, finanțe, media și comunicații, acoperind întregul ciclu de viață al unei aplicații – de la analiza de afaceri, arhitectură și design până la dezvoltare, testare și mentenanță. Fondatorii vor asigura managementul companiei cumpărate în continuare. Pentru 2023, grupul Infobest estimează o cifră de afaceri de aproximativ 4,8 milioane euro.

Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare