Închide

Ce urmează după extinderea rețelei publice de închiriat biciclete în Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - dec. 05, 2017 0 673

Sistemul de bike sharing introdus în Cluj-Napoca și două comune satelit printr-un proiect cu bani europeni va fi suplimentat. Tot cu bani europeni.

În plus, Primăria Cluj analizează să aducă în același sistem chiar biciclete electrice sau să pună la punct  pe zona centrală un sistem similar pentru închrierea de trotinete electrice.

Ovidiu Cîmpean, director dezvoltare locală și management proiecte în Primăria clujeană, a menționat că astfel de proiecte susțin transportul ecologic în oraș și că sunt o continuare firească a vechiului proiect de bike sharing care se folosește deja în oraș. Potrivit acestuia, media de utilizatori zilnici ai bicicletelor din rețeaua publică a municipalității este de 2000. Așa se explică deja nevoia de extindere a sistemului de bike sharing. În plus, a mai amintit oficialul, unul dintre proiectele care au fost votate în cadrul procesului de bugetare participativă lansat în premieră pentru Cluj implică crearea unei stații de închriere trotinete.

Cîmpean a subliniat că Primăria analizează chiar să introducă biciclete electrice în cadrul sistemului de bike sharing. În cazul trotinetelor, de asemenea, se are în vedere crearea unei rețele în zona centrală conectată la parkingurile administrației locale.

Despre aceste investiții, directorul din Primărie a spus că sunt în stadiul de analiză spre a putea fi promovate, începând cu 2018, din bani europeni.

În paralel, Primăria face eforturi să interconecteze pistele de biciclete din oraș, criticate de utilizatori și de voci din societatea civilă.

Ovidiu Cîmpean a făcut declarații la emisiunea City Plus – Ora de administrație publică difuzată pe postul Antena 1 Transilvania. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.