Închide

Ce ți se pregătește la meciul PAOK Salonic – U Cluj: coregrafie cu mii de suporteri, un DJ și un dirijor de muzică clasică, imnurile le intonează fanfara Diviziei 4 Infanterie

SportTop News by Actual de Cluj - iul. 06, 2019 3 1265

Spectacol de amploare vinerea viitoare pe stadionul Cluj Arena, unde Universitatea Cluj întâlnește campioana Greciei, PAOK Salonic, dar spectacolul nu e doar în teren.

Partida de vineri 12 iulie e prefațată de o competiție de street football, pe platoul din fața stadionului Cluj Arena, într-un spațiu special amenajat, unde fiecare participant la competiție primește un bilet cadou la meciul de la ora 21. „Partida aniversară va începe cu momente artistice unice. Intrarea pe stadion se va face începând cu ora 19.00, iar în deschiderea meciului spectatorii vor putea urmări prima coregrafie în care se vor sincroniza o trupă de percuție, o galerie de fotbal cu peste 3.000 de suporteri și un DJ, toți coordonați de un dirijor de muzică clasică. Îmbrăcați în alb și negru, în teren vor intra toboșarii renumitei formații Barbarossa care vor ține ritmul pe cântecele Universității. Dirijor va fi Vlad Eniu”, explică organizatorii.
Intrarea în teren a jucătorilor se va face pe muzica fanfarei militare a Divizei 4 Infanterie Gemina care va intona și imnurile naționale ale României și Greciei. După prima repriză, este așteptat un alt moment inedit, un show de lasere și lumini. Biletele costă între 20 și 75 de lei.
PAOK Salonic a câștigat în acest an, după o așteptare de 34 de ani, campionatul din Grecia. Este a doua echipă din istoria fotbalului grecesc care reușește să finalizeze campionatul fără nicio înfrângere, după performanța celor de la Panathinaikos din 1963-1964.  Grecii vor veni la Cluj pentru a marca 100 de ani de la înființarea Universității. Deschis în 1919, clubul l-a avut ca prim-președinte pe academicianul dr. Iuliu Hațieganu. Existența Universității Cluj a fost una marcată de istorie: în 1940, după Dictatul din Viena, s-a refugiat în Sibiu până la revenirea Ardealului de Nord la România. În 1965 a câștigat Cupa României, iar de-a lungul timpului a mai jucat alte patru finale. În 2016, clubul “Șepcilor roșii”, a revenit la originile sale universitare și și-a propus să revină pe prima scenă a fotbalului românesc.
Membrii clubului FC Universitatea Cluj au pregătit mai multe evenimente care vor marca Centenarul și care vor avea loc pe întreg parcursul anului 2019.

3 comentarii

  1. se putea organiza un joc de juniori in deschidere si unul de Oldboy si daca ar fi durat fiecare joc cate 30min. Dar se vede ca unii fac istorie si altii vor doar sa se puna in prim plan. Se putea invita U Craiova,Poli iasi sau Poli Timisoara .(echipe studentesti).

Scrie un comentariu