Închide

Ce ți se pregătește la Cluj de Ziua Națională

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 21, 2017 0 469

Iluminatul de sărbători în centrul celui mai mare oraș din Transilvania se pornește, ca de obicei în ultimii ani, în 1 Decembrie, de Ziua Națională – dar tot atunci sunt pregătite focuri de artificii, două concerte și un spectacol folcloric.

Clujul sărbătorește în 1 decembrie 99 de ani de la unirea Transilvaniei cu Romnia în 1918, cu spectacol folcloric, inaugurarea iluminatului festiv, concert Andra și Cargo și un foc de artificii. „Evenimentul de anul acesta va aduce o noutate care va completa atmosfera de sărbătoare prin iluminatul arhitectural de pe Catedrala Mitropolitană din Piața Avram Iancu și din Piața Unirii”, arată municipalitatea.

Manifestările de 1 Decembrie vor începe dimineață la ora 10, în Piața Avram Iancu, cu o slujbă religioasă în Catedrala Mitropolitană, depuneri de coroane și jerbe de flori, plus parada militară.

În Sala de Sticlă a Primăriei din Cluj-Napoca va fi deschisă expoziția de imagini istorice ”Clujul și Marea Unire”, organizată în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române Cluj-Napoca, Universitatea ”Babeș-Bolyai”, Muzeul de Istorie al Universității ”Babeș-Bolyai”, Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Cluj și Biblioteca Centrală Universitară ”Lucian Blaga” Cluj-Napoca, cu documente și fotografii din presa vremii.

De 1 Decembrie, intrarea la patinoarul din Piaţa Unirii din cadrul Târgului de Crăciun va fi gratuită. De altfel acesta din urmă se deschide peste trei zile, în 24 noiembrie, și rămâne deschis până în prima zi de anul viitor.

Programul complet 

Piața Unirii

ora 15:00 – spectacol folcloric: Maria Golban Șomlea, Traian Ilea și Valeria Codorean, Ovidiu Purdea Someș, Ansamblul Folcloric „Românașul”, Ciprian Roman, Ansamblul Folcloric „Mărțișorul”, Aurel Tămaș, Dumitru Fărcaș, acompaniați de Orchestra „Regal Transilvan”.

ora 19 – aprinderea iluminatului festiv
ora 19.05 – concert Andra

ora 20:10 concert Cargo

Piața Avram Iancu
ora 20 – spectacol de artificii

Nici un comentariu

Scrie un comentariu