Închide

Ce ți se pregătește în centrul Clujului, la festivalul de film Transilvania, în acest an

CulturăTop News by Actual de Cluj - iun. 26, 2020 0 112

Chiar dacă amânat și mai restrâns, festivalul de film Transilvania are loc și în acest an, la începutul lunii august, iar organizatorii au anunțat azi ce filme rulează în categoriile festivalului.

În piața Unirii din centrul orașului la ediția din acest a TIFF e programată ”La Dolce Vita”, regizată de Federico Fellini, ”va fi un moment de neratat pentru cinefili”, după cum arată organizatorii festivalului de la Cluj. În premieră vor rula ”Corpus Christi” în regia lui Jan Komasa, propunerea Poloniei la Oscar, și comedia ”Military Wives”, cu Kristin Scott Thomas, semnată de Peter Cattaneo, regizorul filmului ”The Full Monty”. ”Les Traducteurs/ The Translators” este un thriller cu hackeri și traducători de literatură – improbabilă alăturare, dar palpitant pusă în scenă de Régis Roinsard, cu Lambert Wilson, Olga Kurylenko și Riccardo Scamarcio. Nu va lipsi de la această ediție nici thriller-ul câștigător al Galei Oscar de anul acesta și al Palme d’Or la Cannes 2019, ”Parasite”, în regia lui Bong Joon Ho.

Gala de deschidere a festivalului, tot în piața Unirii, e programată vineri 31 iulie, când în piața Unirii va fi proiectat filmul ”La belle epoque”.

Protagonistul din La Belle Époque, jucat de starul francez Daniel Auteuil, alege să retrăiască ziua în care a cunoscut-o pe soția sa, interpretată de fermecătoarea Fanny Ardant. Distinsă în 2018 cu Trofeul Transilvania pentru întreaga carieră, celebra actriță franceză a obținut anul acesta trofeul César pentru interpretare cu rolul din comedia semnată de Nicolas Bedos. Un Westworld francez cu actori în loc de roboți, La Belle Époque, proiectat în premieră mondială la Cannes, „ne ajută să ne reamintim adevăratele motive pentru care ne îndrăgostim’’, scrie Variety despre film.
La gala de închidere e programată difuzarea fimului ”Delete history”; tot o comedie franceză, premiată cu Ursul de Argint la Berlin.

Să menționăm că biletele pentru proiecțiile din piața Unirii au fost puse în vânzare dar numărul e limitat, ”respectând astfel condițiile impuse de autorități pentru evenimentele în aer liber”, după cum mai arată organizatorii.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu