Închide

Ce servicii vor fi disponibile online la Permise și Înmatriculări, din 2021?

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 26, 2022 0 120

Șoferii și proprietarii auto care solicită eliberarea duplicatelor pentru permisele de circulație și certificatele de înmatriculare vor avea de anul acesta și opțiunea pentru depunerea documentelor online, fără a mai fi obligatorie prezența la ghișeele Direcției de Permise și Înmatriculări (DRPCIV), transmite Economedia. Se lucrează și la aplicația digitală pentru transcrierea dreptului de proprietate, adică eliberarea unui nou certificat de înmatriculare la vânzarea mașinii, una dintre cele mai solicitate operațiuni, potrivit Direcției.

În prezent, singurele servicii digitale disponibile sunt cele pentru păstrarea combinației numărului de înmatriculare în cazul înstrăinării și radierea on line, ambele fiind condiționate de deschiderea unui cont, deocamdată cu prezență fizică la ghișeu.

Extinderea serviciilor online la Direcția Permise și Înmatriculări este condiționată și de digitalizarea bazelor de date ale instituțiilor implicate: Ministerul Transporturilor (ARR/RAR), Poliția Română, ASF pentru asigurarea RCA sau Autoritatea pentru Digitalizarea României – ghișeul.ro pentru plata on line, a explicat DRPCIV în răspunsul transmis Economedia.

„Avem în curs de dezvoltate și în acest an vor fi disponibile serviciile duplicat permis de conducere și duplicat certificat de înmatriculare, complet on line, inclusiv plățile și stabilirea adresei pentru livrare. De asemenea, modulul transcriere drept de proprietate îl avem în pregătire, dar depindem de gradul de digitalizare al instituțiilor cu care cooperăm, fapt pentru care nu putem estima când va ieși în producție. În cadrul procesului de digitalizare sunt dezvoltate interogări automate cu sisteme naționale, europene și internaționale, în scopul interogării datelor ( Ministerul Transporturilor ARR/RAR, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară – pentru RCA, Autoritatea pentru Digitalizarea României- ghișeul.ro) dar și în scopul prevenirii activităților infracționale (Poliția Română, Schengen, Interpol)”, a precizat Direcția Permise și Înmatriculări.

Plata online este disponibilă pentru toate serviciile de la Permise și Înmatriculări, plata în numerar la ghișeele DRPCIV se mai poate face pentru eliberarea plăcuțelor de înmatriculare, numere preferențiale și rezervarea combinației numărului de înmatriculare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare