Închide

Ce poți face de 1 Decembrie în Cluj-Napoca: artificii, concerte și patinoar gratis

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 28, 2016 0 1013

Holograf și DJ Project concertează la Cluj de Ziua Națională – programul de 1 decembrie include, ca de obicei în ultimii ani, pornirea iluminatului festiv din oraș, dar și concerte, în vreme ce retragerea cu torțe programată ca în fiecare an a fost anulată.

Și patinoarul din piața Unirii se deschide în 1 decembrie, iar intrarea e gratuită între orele 10 și 22.

Manifestările încep la amiază, când în catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca e programată slujba de te-deum. O jumătate de oră mai târziu e programată ceremonia militară de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu din piaţa cu acelaşi nume, iar la final e așteptată parada militară, organizată de Divizia 4 Infanterie „Gemina”. Aproximativ 300 de militari şi specialişti din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca, cu 40 de mașini și autospeciale, participă la paradă.

Pe scena Operei Naționale, în fața pieței Avram Iancu, are loc la ora 14 un spectacol pentru sute de copii ce vin din mediul rural și e susținut de elevi ai Colegiului de Muzică „Sigismund Toduţă”, Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia”, Seminarului Teologic Ortodox Cluj-Napoca, Ansamblului folcloric „Dor Clujean“, Ansamblului folcloric „Valea Someşului” din Gherla şi Grupul vocal folcloric „Olpretul” din Bobâlna.

Cu ocazia împlinirii a 98 de ani de la Marea Unire din 1918 şi în celelalte orașe din Cluj au loc ceremonii militare sau religioase, spectacole folclorice și alte activităţi cultural-artistice.

Displaying Afis A3 1 dec 2016.jpgIată programul zilei de 1 Decembrie în Cluj-Napoca:

Piața Unirii
ora 15 Spectacol folcloric
Maria Golban Șomlea
Ioana Ștețco
Vlăduţa Lupău
Amalia Chiper
Lucia Potra
Silviu Adrian Popa
Ioan Bocșa și Dumitru Fărcaş
Ansamblul folcloric “Românașul”
Traian Ilea și Valeria Codorean
Ioan Dordoi și Felix Gălan
Ansamblul folcloric „Someșul Napoca”
Florentina și Petru Giurgi
Aurel Tămăș

ora 19 – aprinderea iluminatului de sărbători
19:05 – Concert Holograf
20:00 – Spectacol de artificii în piața Avram Iancu
20:15 – Concert DJ Project în Piața Unirii

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare