Închide

Ce laude și aprecieri îi adresau profesorii din comisia de doctorat lui Lucian Bode și lucrării sale în 2018: „O cercetare științifică veritabilă”, „doctorandul demonstrează aptitudini analitice avansate”

Educaţie by Actual de Cluj - ian. 17, 2023 2 623

Trei rapoarte de la cei trei profesori referenți pentru teza de doctorat a lui Lucian Bode, susținută în 2018 la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, descriu cât de bună este lucrarea, cât de adecvată este abordarea conceptelor și subiectul ales. „Teza este profund viciată” – este concluzia dată astăzi de Comisia de Etică a aceleiași universități, după a doua analiză a conținutului acesteia.

Referatele de acceptare, obținute de Edupedu.ro, sunt în cea mai mare parte unele de apreciere a calității tezei de doctorat semnate de Lucian Bode, cu unele remarci laudative. Rapoartele sunt anonime, însă este public numele referenților care le-au realizat. Aceștia sunt:

Prof. univ. dr. Radu Carp (Director al Departamentului de Politici Publice, Relaţii Internaţionale şi Studii de Securitate, Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea din București) – în prezent membru în consiliul de administrație al TVR propus de PNL, potrivit paginii instituției.
Conf. univ. dr. Adrian Basarabă (Universitatea de Vest din Timișoara)
Prof. univ. dr. Dan Lazăr (Universitatea „Babeș – Bolyai” din Cluj-Napoca – actual prorector, al cărui punct de vedere este prezentat în hotărârea Comisie de Etică a UBB de astăzi)
Ce scriau profesorii universitari despre Lucian Bode și despre teza sa de doctorat
„Teza de doctorat a doctorandului Lucian Nicolae Bode întrunește condițiile formale și de fond pentru a fi declarată o cercetare științifică veritabilă. Ca atare considerăm că acordarea titlului de doctor este pe deplin justificată”, scrie în concluziile primului raport.

„Lucrarea de față dovedește că domnul Lucian-Nicolae Bode a reușit să realizeze o cercetare științifică valoroasă, ce surprinde prin claritatea, rigurozitatea și sistematizarea informațiilor expuse”, se arată în Referatul Nr 3, consultat de Edupedu.ro.

„Pe tot parcursul cercetării doctorandul demonstrează aptitudini analitice avansate”, precizează profesorul universitar care scrie și că „teza de doctorat reprezintă un valoros demers științific”. „Surprinde pe tot parcursul lucrării claritatea și profunzimea analizelor, meticulozitatea și răbdarea de care dă dovadă doctorandul”, se arată în setul de 5 caracteristici publicat în referat.

2 comentarii

  1. In afară de faptul că primii doi n-au nici în clin nici în mânecă cu UBB, iar domnul Lazar, dacă nu mă înșel este membru de partid, eu am o mare nelămurire. Dacă lucrarea era concepută de școală care ține de SRI, atunci de ce nu și-au dat verdictul asupra lucrării domnii de la SRI? De ce a fost târâta UBB in aceasta șaradă? Dacă este vorba despre anul 2018, actualului rector nu i se poate imputa nimic și singura explicație ar putea fi faptul că domnul Coldea deține ceva catedra la UBB încă din vremea când domnul IA Pop, actualul președinte al academiei era rector. Altfel nu exista nicio explicație logică. Destul de rău că numele și renumele UBB a fost târâte in acest scandal, poate învață și ei ceva din asta.

Scrie un comentariu