Închide

Câți bani a alocat Consiliul Județean spitalelor clujene pe care le are în subordine, în ultimii doi ani de pandemie

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 28, 2022 2 167

În intervalul 2020-2021, Consiliul Județean Cluj a alocat 37,6 milioane de euo, spitalelor pe care le deține în administrae, pentru gestionarea crizei de Covid-19.

În total, în această perioadă, în spitalele administrate de Consilul Județean au beneficiat de tratament 26.424 de pacienți infectați cu COVID-19.

„În contextul împlinirii a doi ani de pandemie, la nivelul Consiliului Județean Cluj a fost analizată situația gestionării crizei sanitare de către cele patru spitale din subordine implicate în lupta cu COVID-19: Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Recuperare și Spitalul de Urgență pentru Copii. Astfel, în cele patru unități medicale au fost internați în acest interval 26.424 de pacienți. Peste 97% dintre aceștia au fost vindecați, externați la cerere sau transferați la alte spitale, durata medie de spitalizare fiind de 7,96 zile. Pentru a face față acestei provocări fără precedent, în anii 2020 și 2021 Consiliul Județean Cluj a susținut masiv sectorul medical, alocând capitolului sănătate, cumulat, nu mai puțin de 186.176.180 de lei”, a informat Consiliul Județean printr-un comunicat de presă.

La Cluj, pandemia a debutat în data de 27 februarie 2020, dată la care Spitalul de Boli Infecțioase s-a confruntat cu primul caz suspect de COVID-19, acesta fiind confirmat în cadrul laboratorului instituției în data de 28 februarie 2020.

„Sunt convins că acești doi ani de pandemie nu au fost deloc ușori și îi felicit pe toți cei care au continuat să lupte și să depună eforturile necesare pentru a îmbunătăți starea de sănătate și a salva mii de vieți. Noi vom continua să susținem sistemul sanitar clujean, așa cum am făcut și până acum, o dovadă în acest sens fiind cele 37,6 milioane de euro alocate în ultimii doi ani capitolului Sănătate”, a transmis președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Statistic, la data de 27 februarie a.c., la doi ani de pandemie la Cluj,  situația se prezenta astfel:

Denumire unitate sanitară

Nr. total pacienți internați cu COVID-19

Nr. pacienți vindecați/externați la cerere/transferați la alte spitale

Durata medie de spitalizare

Spitalul de Boli Infecțioase

21.023

20.525

8,32 zile

Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”

2.514

2.301

11,68 zile

Spitalul de Recuperare

2.159

2.085

7,28 zile

Spitalul de Urgență pentru Copii

728

727

4,57

 

 

2 comentarii

  1. Intersant ar fi de vazut cati bani au facut din internarile decontate de CNAS comparativ cu fondurile pompate de autoritati din toate partile. Diferenta dintre veniturile din activitatea curenta si cheltuielile facute este imensa. Spitalele sunt gauri financiare fara fund. Nu exista nicio responsabilitate manageriala pentru cheltuirea banului public si cu atat mai putin pentru optimizarea veniturilor din activitatea medicala. Iar pandemia a incurajat acest comportament. Un exemplu bun este faptul ca in lumea medicala clujeana sunt celebre unele protocoale haotice de testare covid ale unor spitale, care nu corespund nici recomandarilor INSP si nici logicii medicale. Binenteles ca banii pentru teste provin tot din fonduri publice si nimeni nu controleaza cum sunt cheltuiti.

  2. BRAVO!!! Dar sa stim si noi ce au facut cu banii????mai exact…deoarece la unii manageri care au PFA si conduc spitalele cadrele medicale care isi doresc aceste posturi se pare pe viata pt. unii sunt extrem de nemultumite. DECI CONCRET CE S-A FACUT CU BANII PRIMITI????Ca vine CURTEA DE CONTURI IMEDIAT!!!

Scrie un comentariu

Articole similare