Închide

Cât se câștigă la firma primăriei care manageriază afacerile în șantier de pe Dealul Lomb

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - sept. 22, 2014 0 276

 

 

Bugetul de venituri și cheltuieli al societății Cluj Innovation Park pe 2014 a fost aprobat de Consiliul Local. Anul acesta doar se vor cheltui bani pe salarii și promovare, aproape 500.000 de lei.

 

Deocamdată, a explicat directorul societății, consilierul județean Alexandru Coroian, angajat și în cadrul primăriei, vor fi salarizați cei patru directori, plus încă un agajat. Pe anul acesta planul este să mai fie contractate încă trei poziții în cadrul societății – asistent manager, jurist și specialist IT. De la anul, după darea în folosință a Centrului pentru Industrii Creative (februarie 2015), numărul de angajați va crește la 12. Apoi la 24, după finalizarea Centrului TEAM.

 

Firma Cluj Innovation Park a fost înființată de primărie anul acesta pentru a administra cele două centre de afaceri afaceri pe care primăria le face cu bani europeni pe Dealul Lomb. Bugetul până la final de an este de aproape 500.000 de euro, bani cu care se va plăti promovare și salarii. „Sunt multe de făcut în domneiul promovării. Nu vrem să transformă obiectivele din Lomb în simple centre de găzduire de aceea vrem să colaborăm cu mediul universitar și de business din oraș”, a explicat Coroian.

 

Cel mai bine plătit e directorul general, adică Coroian care are un salariu net de 5000 lei, lunar. Ceilalți trei directori au salari de câte 3900 lei pe luna. Pentru cei trei angajați pe funcții de execuție salariu mediu net este de 1250 de lei, lunar. Alexandru Coroian este unul dintre membrii PDL care realizează venituri din activitarea prestată în sectorul administrativ public: indemnizație de consilier județean (3384  lei în 2013, conform declarației de avere), salariu ca angajat al primăriei (peste 2000 de lei, lunar), plus indemnizații de membru în trei consililii de andministrație la societățile și regiile administrației locale clujene (câte 1000 lei pe ședință).

 

Consiliul de Administrație al societății create să administreze cele două mini-proiecte care ar urma să prefigureze viitorul Cluj Innovation City, conceptul anunțat pentru dealul din Lomb și-a asumat o rată de ocupare a structurilor de afaceri de 62% în 2015, primul an de operare, 23 de agenți economici atrași și 125 de locuri de muncă create în cadrul firmelor.

Noua societate (înființată în luna mai și având ca unic acționar Municipiul Cluj-Napoca) va funcționa pe pierdere în primii trei ani de activitate, conform proiecției anunțate. Pierderea va scădea însă de la 400.000 de lei estimată pentru 2015 la 40.000 în 2017. Numărul total al locurilor de muncă nou create în cadrul firmelor găzduite va crește puțin în trei ani: de la 125 în 2015, la 141 în 2016 și la 158 în 2017.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.