Închide

Cât plătește primăria pentru un copac „indisciplinat” care a căzut pe o mașină

Administrație by Luminiţa Silea - iun. 16, 2014 0 287

Consilierii locali vor discuta la ședința de joi un proiect de hotărâre privind plata către o societate privată a sumei de peste 31.000 de lei. Banii reprezintă despăgubiri câștigate de societatea în instanță după ce în mai 2006 un copac a avariat o mașină a societății în zona locului de joacă din Piața Fraternității.

copacei bun

În primă instanță, societatea Dal Construct a pierdut acțiunea prin care cererea daune primăriei, însă ulterior a formulat recurs și a demonstrat că Rasimo (în prezent Astro Green Energy), cei care întrețineau pentru primărie spațiile verzi din oraș nu și-au făcut treaba. Din acest motiv copacul aflat lângă locul de joacă din zona Fraternității a picat peste autorismul societății, parcat în zonă, avariindu-l. Reparațiile au costat peste 11.000 de lei. Restul sumei reprezintă taxa de timbru și dobânda calculată de la formularea acțiunii în instanță.

Primăria a plătit în ultimii ani mii de lei societăților de asigurări pentru daune la autorismele avariate de gropile din oraș, în special cel din zona liniei de tramvai de pe traseul Piața Gării – Bdul Muncii. Fiind vorba despre soluții ale instanțelor, primăria nu are încotro și trebuie să plătească sumele fuzate din bugetul local.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.