Închide

Cât plătesc primăriile din București, Cluj și alte mari orașe din țară pentru luminițele de Crăciun

Administrație by Actual de Cluj - dec. 02, 2022 0 284

Primăriile din România au făcut anul acesta achiziții publice pentru luminițele de Crăciun de circa 26 milioane lei, fără TVA. Majoritatea banilor, 17,6 milioane lei fără TVA, merg pe contracte date prin achiziții directe.

Cel mai mult plătește pentru luminițele de Crăciun Constanța, în jur de 2,4 milioane lei fără TVA. La Iași și Cluj-Napoca, primăriile plătesc aproximativ 1,3 milioane lei cu TVA pentru închiriere și montaj.

Dincolo de datele din sistemul electronic de achiziții publice, centralizate de HotNews.ro, sunt și situații în care acestea sunt puse pe acorduri – cadru mai vechi sau în baza contractului de delegare de gestiune a serviciului de iluminat public, și aceste cifre nu apar în sistemul electronic de achiziții publice, deci clar este vorba despre sume mult mai mari.

Constanța plătește cel mai mult, circa 2.430.000 lei fără TVA, firmei RC Energo Install. Luminițele sunt puse în centrul istoric, pe marile bulevarde și în parcuri.

Cluj-Napoca plătește circa 1.260.000 lei fără TVA, potrivit informațiilor comunicate HotNews.ro de viceprimarul Dan Tarcea. Acestea sunt închiriate de la asocierea Elba Com – Neon Lighting SRL, în baza unui contract-cadru din 2019. Luminițele sunt montate în principal în zona centrală.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare