Închide

Cât a scos primăria pe un ghiozdan livrat de o firmă care produce caroserii pentru autovehicule

Actualitate by Luminiţa Silea - sept. 15, 2015 1 1066

Primăria a atribuit contractul pentru achiziția celor 550 de ghiozdane destinate copiilor din familii defavorizate către Betaleel Ben, înregistrată în comuna Florești și specializată în producția de caroserii și fabricarea de remorci și semiremorci. Pentru un ghiozdan, administrația locală va plăti 34,82 lei, fără TVA.

Contractul scos la mezat de Direcția de Asistență Socială din cadrul primăria a cuprins specificații foarte clare pentru ghizdane: 240 albastre, pentru băieți și 270 violet, pentru fete. Fiecare ghiozdan urma să un set acuarele, un caiet de biologie, un bloc de desen, un caiet de muzică, cinci caiete de matematică, cinci caiete dicdando și un penar cu 6 creioane colorate, 6 carioci, 3 pixuri, 2 creioane, o ascuțitoare, un liniar de 20 cm și o radieră. Toate produsele, cu specificații clar descrise prin caietul de sarcini și cu mențiunea că nu se acceptă nicio ofertă alternativă la produsele cerute de primărie.

Specificații produse

1ghiozdan

2ghiozdan

3ghiozdan

5 ghiozdan

De procedură au fost interesate firmele Flying Impex SRL, Betaleel Ben SRL și Lecom Birotica SRL. Cea mai bună ofertă (preț) a fost a firmei Betaleel Ben care a și câștigat contractul. Pentru un ghizdan, administrația locală va plăti 34,82 lei, în total contractul fiind de peste 19.000 lei, fără TVA.

Firma Betaleel Ben este înregistrată în comuna Florești deținută de Cuc Beniamin Filon fiind specializată specializată în producția de caroserii și fabricarea de remorci și semiremorci. Potrivit ultimului bilanț depus de societate, aceasta a avut o cifră de afaceri de peste 1,5 milioane lei, un profit de peste 150.000 lei realizat cu zece angajați.

CITEȘTE ȘI 

Ghiozdane și rechizite pentru sute de copii din Cluj, din bani publici

Primăria a decis la ședința din luna septembrie să aloce fonduri pentru a cumpăra ghiozdane care să ajungă la copii din familii defavorizare, aflați în evidența Direcției de Asistență Socială.

Ghiozdanele au ajuns deja la elevii clujeni, după cum a anunțat primarul pe pagina sa oficială de Facebook. Consilierii PSD au cerut chiar ca plafonul de 50 de lei alocat din bani publici pentru un ghizdan echipat să fie suplimentat. Aceștia au fost ironizați de colegii din vechiul PNL care au declarat că sunt gata să-și pună la bătaie indemnizațiile pentru copiii social democraților, în cazul în care se încadrează să primească un ghiozadan de la primărie.

Primarul Emil Boc a promis că din 2016 va avea în vedere o majorare a plafonului din bani publici pentru un ghiozdan.

  • author photo two

    Luminiţa Silea

    Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

    Un comentariu

    Scrie un comentariu