Închide

Cartier de case la Jucu avizat cu laude la Județ și dat exemplu ca model de urmat la țară în Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - sept. 03, 2019 1 2968

Un proiect de amenajare a unui cartier pe o suprafață de peste 20 de hectare în localitatea Jucu a fost primit cu mare entuaziasm de Comisia de Urbanism a Județului. Proiectul propune o mobilare cu locuințe unifamiliale deservite de două lacuri configurate pe conturul unor foste exploatări de balast din respectiva zonă, o zonă de magazine, dotări de învățământ dar și pentru turism/pensiune.

Omul de afaceri Valentin Vișan, cel care controlează Agenția Imobiliară La Donna Imobile și cel care organizează Festivalul de Jazz de la Smida, este implicat în acest proiect. De altfel, pe site-ul agenției la proiecte proprii apare acest teren de 23 de hectare de la Jucu de Mijloc ca fiind de vânzare sau pentru care se oferă consultanță în realizarea PUZ-ului.

Planul Urbanistic Zonal a fost făcut de Distral prin arhitectul Radu Roșca și a vizat o suprafață de peste 20 de hectare din Jucu de Mijloc. Despre PUZ, Roșca a spus public că include un cartier de case cu demisol parter și mansardă, dezvoltate pe 100-110 parcele, fiecare de câte 1000 de mp. Respectivele locuințe urmează să aibă vedere la două lacuri rezultate prin valorificarea dezvantajului creat în zonă de exploatările de balast, a mai explicat arhitectul. Casele urmează să aibă o arhitectură rurală iar ansamblul o zonă pentru învățământ și una pentru magazine.

Arhitecții din comisia de urbanism a Județului au cerut ca zona de învățământ să fie mai generoasă. Proiectanții au mai primit ca temă sa detalieze la fazele următoare accesul și utilitățile. Arhitectul Horațiu Răcășan, membru în comisie, a ținut să spună că proiectul aduce și o viziune normală în ceea ce privește administrarea zonei în sistem de condominiu, în care viitorii locatari împart toate costurile. „În calitate de elaborator al Planului Urbanistic Zonal al comunei Jucu am avut consultări cu proiectantul privind acest proiect. El dă tonul unei dezvoltări reale cu locuințe unifamilie, cu parc și folosite în sistem condominiu, administrate cu costurile comunității”, a ținut să spună public Răcășan.

Arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, a spus și el public că așteaptă cât mai des să aprobe astfel de proiecte.

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.