Închide

Care sunt cele mai proaste licee din Cluj în județul cu cea mai bună performanță la Bac din țară: rate de promovare de un sfert sau cel mult jumătate și medii sub 6

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iun. 28, 2022 3 9134

În mai multe licee din Cluj media obținută de candidații la examenul de bacalaureat a fost sub pragul de 6, în contextul în care în Cluj a fost înregistrată în acest an cea mai bună performanță la examenul de bacalaureat din România, cu cea mai bună rată de promovare a examenului.

În această situație se află nu mai puțin de 15 unități de învățământ din Cluj, cea mai proastă medie fiind înergistrată la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz, unde media a fost de 4,47 și unde rata de promovare a fost de … zero, nici unul dintre cei 11 candidați neobținând medie de trecere. A doua cea mai proastă medie a fost înregistrată la liceul teoretic ”Henri Coandă” din Dej, 4,81, unde rata de promovare a fost de doar 17,6%, urmat de liceul tehnologic ”Vlădeasa” din Huedin, media 5,18 și o rată de promovare de doar 31,8% – altfel spus doar 1 din 3 candidați a obținut medie de trecere. Acestea sunt urmate de liceul tehnologic ”Alexandru Borza” din Cluj-Napoca, 5,21, o medie de promovare de doar 31,2%, și de Colegiul Tehnic de Transporturi ”Transilvania” din Cluj-napoca, media 5,39, o rată de promovare de doar 28,3%.

O medie sub 6 a mai fost înregistrată și la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere, 5,48, cu o rată de promovare de 33,3%, de Colegiul ”Emil Negruțiu” din Turda, media 5,58 și o rată de promovare de 50%, de Colegiul Tehnic ”Anghel Salignty” din Cluj-Napoca, media 5,67 și un procent de promovare de 51%, liceul tehnologic ”Someș” Dej, media 5,69 și o rată de promovare de doar 38,1%, liceul tehnologic ”Horea, Cloșca și Crișan” din Cluj-Napoca, media 5,69 și o rată de promovare de 50%, colegiul tehnic ”Victor Ungureanu” Câmpia Turzii, media 5,81 și o rată de promovare de 54,3%, Liceul Tehnologic nr. 1 Cluj-Napoca, cu o medie de 5,85 și un procent de promovare de 35,3%, liceul tehnologic Ucecom ”Spiru Haret” Cluj-Napoca, o medie de 5,87 și o rată de promovare de 52,9%, liceul tenologic ”Aurel Vlaicu” din Cluj-Napoca, o medie de 5,97 și o rată de promovare de 61,5% și, în fine, liceul teoretic ”Gelu Voievod” din Gilău, o medie de 5,99 și o rată de promovare de 51,9%.

3 comentarii

    • Daca procentele astea le are judetul cu cele mai bune rezultate din tara, insemna ca invatamantul tarii este
      Varza, profesorii nu si au facut datoria in toata tara iar preseditele României
      Fost profesor ,ministrul Campean
      Trebuie sa si depuna mandatul pt. Acest
      Bilant prost al invatamantului.
      Cate generatii de ratati o sa mai scoata
      ??????sunt copii nostrii care trebuie sa
      Construiasca Romania de maine cum
      O vor face.????? Numai cu informaticieni
      ????

  1. Cu bac, fără bac nu contează deloc daca îl ai sau nu. Majoritatea companiilor și a patronilor nu oferă bani în plus, și dacă oferă ii o suma de rahat, și alocația la un copil ii mai scumpa decât bac-ul. Eu îl am, și nu a ținut nimeni cont de el. Dacă te duci la Bosch, Delonghi și alte companii similare bac-ul tău ii egal cu 0, ai același salar ca trantorul cu 8-10 clase care abia știe sa scrie. Voi chiar credeți ca tinerii nu afla din timp de chestiile astea. Cine o sa se chinuie pentru o diploma cu care te poti șterge la fund, pentru o 100, 150, poate 200 de lei pentru o hârtie în plus, și aia cu condiția dacă firma sau patronul este de acord. Obligați firmele și patronii sa își plătească suplimentar angajații cu bac cu cel puțin 500-600 de lei și poate lumea o sa se gândească puțin mai mult sa își termine liceul. Cineva trebuie sa muncească pentru diploma aia, și dacă răsplată ii conditional, sau egala cu 0, c-am greu sa te ții de liceu, sa nu mai zic ca dacă mergi la facultate acolo ești picat cu 5 pe foaie pentru chestii stupide doar pentru ca proful încasează 30% din banii de restante sau recontractari, pe lângă salar-ul de profesor Universitar.

Scrie un comentariu