Închide

Care sunt cele mai mici secții de votare din Cluj: la cea mai mică numărul voturilor a fost de 21

Politica by Actual de Cluj - nov. 11, 2019 0 258

Cea mai mică secție de votare din județul Cluj la alegerile prezidențiale de ieri a adunat doar 21 de voturi – un număr mare dacă avem în vedere că numărul votanților înscriși pe liste a fost de doar 25.

Vorbim despre secția de votare amenajată în localitatea Pruni din comuna Bobâlna, unde numărul votanților înscriși pe lista permanentă a fost de 25 – dintre care la vot s-au prezentat zece persoane, plus 11 pe listele speciale.

Să mai spunem că la recensământul din 2002 satul Pruni avea 69 de locuitori, iar la cel din 2011 – 43 locuitori.

Nu la mare distanță de această cea mai mică secție de votare din Cluj – la doar 15 kilometri, mai exact – găsim secția de votare din localitatea Igriția, comuna Cornești, amenajată în căminul cultural din sat. În localitate locuiesc doar 33 de persoane, înscrise pe lista electorală permanentă – dar numai 11 au votat, restul de 16 voturi fiind pe listele suplimentare. Cu un vot anulat, numărul total al voturilor valabil exprimate în această secție a fost de doar 26.

Să mai spunem că în localitatea Igriția, mai exact pe un deal la 700 de metri de localitate, a avut în 1437 cunoscuta Răscoală de la Bobâlna.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare