Închide

Captură de droguri de mare risc la Cluj într-o amplă acțiune de destructurare a unui grup infracțional acuzat de trafic de migranți și de droguri de mare risc

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 29, 2023 0 281

Captură de droguri de mare risc la Cluj într-o amplă acțiune de destructurare a unui grup infracțional acuzat de trafic de migranți și de droguri de mare risc.

Au fost organizate zeci de percheziții ieri în România, procurorii DIICOT au pus în aplicare 36 mandate de percheziții domiciliară pe teritoriul României, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, creat în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți și trafic de droguri de mare risc. Concomitent, a fost pusă în aplicare și o autorizație de percheziție pe teritoriul Austriei. Anchetatorii spun că anul trecut mai multe persoane, în principal cetățeni români, au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, de origine afro-asiatică, pe ruta Ungaria-Austria. Aceștia din urmă, după ce ajungeau ilegal pe teritoriul Ungariei, erau preluați de către membrii grupului infracțional din zona localității Szeged din Ungaria și erau transportați, în condiții precare, până în apropierea localității Nickelsdorf din Austria, pentru suma de trei mii de euro pentru fiecare migrant. ”În cadrul cercetărilor s-a conturat bănuiala rezonabilă că membrii grupului infracțional organizat au realizat peste 20 de transporturi de migranți pe teritoriul Ungariei. Parte din aceste transporturi au fost interceptate, de către membrii maghiari ai echipei comune de anchetă, pe teritoriul Ungariei, unii dintre organizatori fiind arestați preventiv de către autoritățile judiciare din Ungaria”, arată anchetatorii. De asemenea, s-a reținut și faptul că grupul infracțional organizat a săvârșit, concomitent, infracțiuni de trafic internațional de droguri de mare risc, pe ruta Olanda-Austria-Ungaria-România. Pe teritoriul României au fost realizate două capturi de droguri traficate de membrii grupului – 2,7 kilograme de droguri de mare risc (3 CMC, amfetamina și ketamină), pe raza județului Constanța, care urmau să fie comercializate în cadrul unui festival , respectiv 500 grame de drog de mare risc (3 CMC), pe raza județului Cluj.

De asemenea, în cadrul cauzei penale instrumentate de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare, cercetările au fost extinse cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor, membrii grupului înființând societăți comerciale pe care le utilizează pentru a ascunde originii sumelor de bani obținute din activitățile infracționale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu