Închide

Când se toarnă asfalt în extensiile Clujului pe cele mai rele străzi de care clujenii se plâng cel mai des de condițiile de circulație

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 04, 2022 2 1243

Primarul Emil Boc a ținut să prezinte o situație la zi a modernizării străzilor din extensiile Clujului în cazul cărora nu trece nicio săptămână fără să primească o sesizare de la riverani cu privire la momentul în care utilajele vor turna asfalt pe acestea. Este vorba despre arterele Valea Fânațelor, Giuseppe Verdi, Valea Chintăului și Valea Seacă.
Primăria nu va interveni pe primele dintre aceste artere decât după ce companiile care dețin utilități vor termina de extins rețelele în aceste zone, a spus primarul Emil Boc. Acesta a prezentat și un tabel cu un calendar al acestor modernizări, estimate să se încheie în perioada 2023-2024, abia după acest momentul municipalitatea putând interveni cu lucrări de modernizare efectivă.
Deja, le dezbaterea publică din 27 ianuarie privind bugetul orașului pe 2022, viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că în cazul arterei Valea Fânațelor unde Primăria a asfaltat deja o porține de 700 de metri unde existau toate utilitățile în 2021, mai urmează să primească asflat încă o altă porține de circa 400 de metri în 2022. „Mai încolo de această porține începe strada Giuseppe Verdi unde s-au început demersurile pentru cadastrare și în cazul căreia Compania de Apă Someș urmează să extindă rețelele în cadrul unui proiect cu finanțare europeană POIM. Din estimările acestora, la finalul lunii martie ar putea să încheie contractul, acum fiind în faza de evaluare a ofertelor de la licitația organizată în acest sens. După aceea, va începe proiectarea și execuție. Primăria trebuie să aștepte finalizarea lucrărilor Companiei de Apă până va putea interveni. În cazul celor de la gaz, nu există niciun proiect de extindere la nivelul companiei, aceștia explicându-ne că nu au niciun fel de solicitare de la locuitorii de pe Valea Fânațelor, Giuseppe Verdi și Fânațele Clujului”, declara la respectiva dezbatere, Tarcea.
„Facem toate demersurile iar atunci când vor fi toate utilitatile acolo, puteam intra să facem modenziarea”, l-a completat și primarul Emil Boc.
Tema asfaltului de pe arterele Valea Chintăului, Giuseppe Verdi, Valea Fânațelor și Valea Seacă a fost adusă în atenția publică la conferința primarului din 3 februarie, Boc explicând din nou care este situația, având în vedere că săptămânal riveranii de pe respectivele străzi, fie îi adresează întrebări legate de asfaltare, fie fac sesizări la Primărie.
Boc a mai spus că, deja Primăria a mobilizat fonduri în ultimii ani pentru lucrări de întreținere artere nemodernizare care nu au fost deloc puține și care s-au cheltuit din respect pentru locuitorii de pe respectivel străzi, pentru a circula decent.
Potrivit unor estimări prezentate de Boc în cadrul unui tabel. Primăria a estimat că Electrica și Compania de Apă va finaliza proiectele de extindere a rețelelor abia în 2024.
Primarul Emil Boc a prezentat public lista străzilor care se vor moderniza și termina în 2022 cu bani din bugetul local, lista arterelor cu proiecte începute și teremene de finalizare  în 2023, dar și străzile ale căror modernizări vor fi realizate din fonduri europene, ca proeicte multianuale.

2 comentarii

    • Acest primar este cunoscut pentru vorbe multe si fapte putine .
      Nu astept decat alegerile si un nou primar. Poate cu un nou primar, in vreo 10 ani vom ajunge si noi la nivelul de acum al Oradei ( centuri ocolitoare, poduri, maluri amenajate, zone pietonale acoperite, etc sunt multe de recuperat)

Scrie un comentariu

Articole similare