Închide

Când se deschide primul Mega Image de Cluj

ActualitateEconomieSinteză știri locale by Actual de Cluj - mart. 06, 2017 0 1464

Retailerul belgian Mega Image, care deține cea mai extinsă reţea de magazine din Bucureşti, va deschide prima sa unitate la Cluj-Napoca luna viitoare în cadrul galeriei comerciale Platinia Shopping Center, scrie ZF.ro. Centrul comercial e parte a proiectului mixt Platinia, dezvoltat pe terenul fostei fabrici de bere Ursus din Cluj.

Mega Image va fi principala ancoră a galeriei comerciale, cu un magazin de 1.200 de metri pătraţi. Citește știrea integrală AICI

Ansamblul de 300 de apartamente (din care 120 în regim hotelier), cu imobile ce ajung până la 11 etaje a fost unul controversat la vremea lansării sale, fiind amplasat cu acces la o arteră cu trafic intens. Proiectul gândit pentru bucata de teren de pe Calea Mănăştur 2-4 a fost unul dintre ultimele aprobate înainte de intrarea în vigoare a noului Plan Urbanistic General, pentru care CL şi-a dat votul în aceeaşi şedinţă de final de 2014. Terenul de aproximativ 12.000 mp, parte a fostei platforme a fabricii de bere, a fost achiziționat în același an de Vasile Pușcaș, om de afaceri cu activitate în domeniul salubrității, dar și cu două proiecte imobiliare de mari dimensiuni deja lansate în Cluj-Napoca, ginerele fostului ministru al Transporturilor, Ioan Rus.

După începerea lucrărilor, vecinii s-au plâns că noua construcție le afectează calitatea vieții, în timp ce dezvoltatorii spuneau că, dimpotrivă, proiectul va contribui la dezvoltarea zonei:

Joaca “de-a Dumnezeu” versus “meseria de vecin” în imobiliarele de Cluj. Cetățeni în zona de dezvoltare a orașului: “Soare nu ne putem cumpăra”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare