Închide

Când se deschide la Cluj următorul Hilton

ActualitateEconomieTop NewsUncategorized by Kristina Reştea - aug. 15, 2016 0 1165

Unul dintre cele trei hoteluri cotate la 5* din Cluj-Napoca intră sub umbrela grupului internaţional Hilton. Este vorba de hotelul City Plaza, de pe strada Sindicatelor, a cărui denumire e deja schimbată pe site-ul Hilton: acesta figurează deja ca fiind „DoubleTree by Hilton Hotel Cluj – City Plaza”. City Plaza,  vândut la început de 2015 de către Sorin Dan către Laurenţiu Russo (SoftVision), trece în aceste luni prin lucrări de renovare.

„Acest hotel se va alătura curând portofoliului de branduri Hilton Worldwide, dar nu acceptă încă rezervări. Deschiderea sa este programată pentru noiembrie 2016”, anunţă reprezentanţii grupului internaţional.

 

doubletree City plaza

 

În această perioadă, hotelul clujean e parţial închis, fiind în proces de renovare – la începutul verii conducerea City Plaza preciza că se reface aripa veche a hotelului, inaugurată acum 11 ani. Aripa nouă a unităţii, care a și ridicat hotelul de la clasificarea de 4* la 5*, a fost livrată în 2010, cu un an mai târziu faţă de primele estimări. Cele două aripi ale hotelului, de 5* (44 de camere) şi de 4*, cumulează 85 de camere, iar construcţia clădirii nu a fost ferită de controverse, având în vedere că s-a ridicat întro zonă cu case în vecinătate. Între timp, a devenit una dintre cele mai cunoscute unităţi de pe piaţa locală şi obiect de tranzacţie în 2015.

În acest an, hotelul a intrat într-un proces general de „renovare și dezvoltare” care se derulează în mai multe etape și care vizează conversia către un lanț hotelier internațional, au menţionat reprezentanţii City Plaza. „În momentul de față, se lucrează la renovarea camerelor din aripa estică a hotelului. Lucrările de renovare a acestor camere sunt într-un stadiu avansat, urmând ca luna viitoare acestea să fie finalizate, iar camerele să fie date spre închiriere. Renovările vor continua cu Restaurantul Marco Polo, sălile de evenimente, spațiile publice din hotel și zona de relaxare Salute Per Aqua. Lucrările de renovare nu vor afecta în vreun fel calendarul de evenimente programate a fi organizate la Hotelul CITY Plaza în acest an”, a precizat Dafina Suciu, marketing manager al unităţii. Una dintre îmbunătățirile de care va beneficia unitatea este reprezentată de implementarea sistemului KNX, un sistem BMS (Building Management System) care permite integrarea şi interoperabilitatea mai multor sisteme. Acesta ar fi în beneficiul administratorilor, având în vedere că implementarea sa ar trebui să conducă la reducerea costurilor de utilizare a clădirii cu până la 30%, în comparaţie cu soluţiile convenţionale. Potrivit reprezentantei hotelului, conversia unităţii la un lanț hotelier internațional este programată pentru sfârșitul acestui an.

“Business-ul merge bine. Acum, nu poți și să faci renovări și să îți ții tot clienții, dar e o etapă care a fost necesară după 11 ani. Vrem și un design mai contemporan, așa că am demarat acest proces, chiar dacă presiunea pe spații e mare la Cluj”, spunea despre lucrări, pentru Actualdecluj.ro, Cosmin Sîndean, director general al City Plaza, în iunie, după ce hotelul tocmai câştigase un premiu în industria ospitalităţii la Bucureşti. „Există cerere. Turismul de afaceri a înregistrat creșteri, dar a ajutat și partea de evenimente care e tot mai ofertantă. Sunt nu doar festivaluri, ci și evenimente sportive care atrag lume și se creează cerere pentru toate categoriile de unități de cazare. Partea de afaceri aduce cea mai mare parte din activitate, dar datorită evenimentelor crește și cererea pentru zilele de week-end, ceea ce e foarte bine”, a mai spus Sîndean.

 

Doubletree şi Hilton, pe harta pieţei din România

Sub brandul DoubleTree din portofoliul grupului Hilton operează 450 de hoteluri, în 39 de ţări, iar în România mai există hoteluri afiliate în Bucureşti, Oradea şi Sighişoara. Clujul are deja un hotel Hilton, sub brandul din clasa economică al grupului internaţional: Hampton By Hilton. Deschis în iunie 2013, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, hotelul are 109 camere şi e cotat la 3*. Hilton anunţase de câţiva ani intenţii de extindere la Cluj, o piaţă unde operează lanţuri internaţionale, dar nu pe felia de 5*. Printre acestea Ramada (Akantus), pe Calea Turzii sau Golden Tulip (Ana Dome) din Zorilor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare