Închide

Campanie Actualdecluj.ro: #OrașulOamenilorFaini

ActualitateTop News by Actual de Cluj - feb. 01, 2019 0 462

 

„Tocmai am făcut nişte cumpărături în centru şi domnişoara de la casă s-a oferit să îmi aşeze produsele în plasă până am pregatit eu banii. Mi s-a părut un gest extrem de drăguţ, cu atât mai mult cu cât şi atitudinea ei era foarte veselă şi binevoitoare”, ne-a scris Lavinia. Atinsă de micul gest bun, cititoarea noastră s-a gândit că nu ar fi rău să „deschidem” un loc în care să povestim lucruri bune despre oamenii de lângă noi, astfel încât „oamenii din comunitate să poată să menţioneze astfel de mici gesturi amabile, binevoitoare, chiar dacă nu sunt nominale, măcar sa fie o metoda prin care să concentrăm atenţia şi pe ceva pozitiv”.

Mulţumim pentru idee, Lavinia!

Semnalăm mereu lucruri care nu merg, în speranţa că poate le vom rezolva, ne plângem des şi mult (fiindcă şi avem motive): de starea drumurilor, de probleme din şcoli, din spitale, de câte un mârlan din trafic ori de câte un angajat rău-voitor, care în loc să îşi facă treaba ne tratează cu dispreţ. Dar, de data asta, vă invităm să privim partea bună a zilei şi să dăm mai departe gesturile de normalitate şi generozitate.

Deschidem uşa 🙂

Vă invităm, aşadar, să contribuiţi la această colecţie: spuneţi-ne, în câteva rânduri, o poveste despre cineva care a făcut un gest bun pentru pentru voi! Poate fi despre ceva foarte mare ori despre un lucru mărunt, despre o generozitate ieşită din comun ori, pur şi simplu, despre un gest de normalitate şi civilizaţie. Povestea poate fi despre un medic atent, care ţi-a consultat mama cu răbdare sau despre vecinul care a stat 3 secunde în plus în prag ca să îţi ţină uşa. Poate fi despre colegul de birou, care ţi-a adus şi ţie o cafea, fără să îi ceri, ori despre şoferul care a încetinit, când tu mergeai pe trotuar, ca să nu te stropească cu noroi. Despre prietenul tău care a lansat o campanie ca să adune bani pentru o cauză mare, despre educatoarea care ţi-a încurajat azi copilul la grădiniţă, despre doamna de la colţ de stradă care ţi-a dat un ghiocel în plus când ai vrut să cumperi un buchet de lalele ori despre angajata de la poştă care, în loc să te expedieze rapid (cum te-au obişnuit alţii înainte), îţi explică pe îndelete cum să completezi formularul. Despre cineva care ţi-a salvat viaţa ori care, pur şi simplu, ţi-a făcut azi ziua mai bună.

Şi dacă tot avem luna asta două zile de celebrat iubirea şi ne-am înconjurat deja (măcar din vitrinele magazinelor) de inimioare, haideţi să extindem sărbătoarea şi să zicem un mic „Mulţumesc” cuiva de lângă noi.

Scrieţi-ne un comentariu la postarea de pe Facebook,  în care ne relataţi, pe scurt, o astfel de întâmplare. Adăugaţi hashtag-ul campaniei şi, la final de lună, punem laolaltă poveştile voastre, pentru un alt fel de tablou de februarie.

Dacă sunteți de acord că avem nevoie de mai multe zâmbete în jurul nostru, nu ezitați să distribuiți această postare.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu