Închide

Cadrele didactice din cea mai mare universitate din România au decis ieri cum își aleg rectorul, anul viitor

Educaţie by Actual de Cluj - iun. 27, 2023 0 271

Se fac alegeri în cea mai mare universitate din România  după numărul de studenți.

Cadrele didactice ale universității ”Babeș-Bolyai” au decis ieri prin vot, în cadrul unui referendum, ca rectorul, în mandatul 2024-2028, să fie desemnat pe baza alegerilor generale, prin vot universal, direct, secret și egal. În urma numărării voturilor a rezultat o prezență la vot de 65,85%, iar o largă majoritate de 90% a votat pentru desemnarea rectorului pe baza alegerilor prin vot universal, direct, secret și egal, organizate în cadrul instituției, a informat UBB.
Referendumul s-a desfășurat conform Hotărârii Senatului UBB din 22 mai, în secțiile de votare organizate la nivelul fiecăreia dintre cele 22 de facultăți ale universității, precum și în secția de votare specială destinată unităților de cercetare nearondate facultăților. Referendumul a fost precedat de o dezbatere publică, în 16 iunie, în clădirea centrală a UBB.

Actualul rector, psihologul și profesorul universitar Daniel David, a fost ales în 3 martie 2020 pentru un mandat de patru ani. A avut un singur contracandidat, pe profesorul universitar Ioan Chirilă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu