Închide

Bursă: Două companii controlate de omul de afaceri Dorel Goia, cel care deţine pachetul majoritar la TeraPlast, au vândut acţiuni Hidroelectrica de 17 mil. lei pe maxim istoric şi au marcat un câştig de 3,5 mil. lei în şase luni

Economie by Actual de Cluj - dec. 04, 2023 0 445

Magazin Universal Maramureş Baia Mare (MAMA) şi LCS Imobiliare (LCSI) Cluj, companii listate la Bursa de Valori Bucureşti care sunt controlate indirect de omul de afaceri Dorel Goia, cel care deţine pachetul majoritar de acţiuni la TeraPlast (TRP), au anunţat că au vândut acţiunile pe care le aveau la producătorul de energie electrică Hidroelectrica (H2O).

Astfel MAMA a vândut cele aproximativ 88.300 de acţiuni H2O la preţul de 128,7 lei pe unitate, maxim istoric atins în şedinţa din 29 noiembrie, într-o tranzacţie de 11,4 milioane de lei. Spre comparaţie compania a subscris acţiuni H2O în timpul ofertei de listare din vară la preţul de 101,833 lei, adică 9 mil. lei. Astfel în şase luni MAMA a marcat un profit de 2,4 mil. lei pe emitentul Hidroelectrica.

Pe de altă parte LCS a vândut 44.000 de acţiuni H2O într-o tranzacţie de 5,7 milioane de lei cu un câştig de circa 1,2 mil. lei, informează Ziarul Financiar.

LCS Imobiliar este controlată în proporţie de 65,1% de MAMA şi care deţinută la rândul său în proporţie de 47% de Info Sport SRL Cluj-Napoca, societate controlată la rândul ei în proporţie de 86,5% de Dorel Goia.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare