Închide

Bugetul pentru 2021 a fost adoptat de Guvern, transmite premierul Cîțu

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - feb. 20, 2021 0 153

După ședința de Guvern de vineri seara, premierul Florin Cîțu anunță că a fost aprobat bugetul de stat pentru anul 2021.

Actul normativ va fi transmis Parlamentului pentru dezbatere şi vot.

„Am aprobat legea plafoanelor a unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal bugetar pentru 2021, legea bugetului asigurărilor sociale pe anul 2021 şi, bineînţeles, acestea fiind însoţite de strategia fiscal bugetară pe 2021 – 2023 şi raportul privind situaţia macroeconomică pe 2021 şi proiecţia acesteia pe anii 2022 – 2024. Toate acestea vor fi făcute publice în momentul în care bugetul ajunge în Parlament pentru aprobare”, a transmis premierul Cîţu, după ședința de Guvern.

 

Principalele declarații ale premierului:

 

deficitul rămâne acelaşi şi am să citez din legea plafoanelor din bugetul general consolidat, cheltuielile totale sunt de 397.515 milioane de lei şi cheltuielile de personal 109.511 milioane de lei.

la bugetul de stat cheltuielile sunt 223.702 milioane lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834 milioane lei

*pe educație nu ajungem la 6% din PIB

*mare parte din proiectele ministerelor au trecut pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

*vom facem în mod clar reformă în administrația publică

*bugetul s-ar putea să ajungă în Parlament pentru dezbatere și aprobare în acest weekend

*bugetul Ministerului Sănătăţii a fost mai mare de la început, dar în şedinţa de astăzi au fost relocate câteva sume din fondul de rezervă pentru câteva obiective (…) s-au alocat pentru spitale, pentru mai multe…

*la Tarom a fost un plan de restructurare, în continuare aștept un plan de la Ministerul de Energie (pentru reformarea companiilor de stat)

*la Ministerul Transporturilor a fost suplimentat bugetul dar nu foarte mult, pentru anumite obiective care au fost finanţate din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului. Suma care a fost modificată e în jur de 200, 300 milioane.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare