Închide

Bud sau Steaua? Atacantul CFR-ului a marcat în acest sezon mai mult ca toți atacanții pe care i-a avut sau îi are FCSB

Sport by Catalin Suciu - feb. 04, 2017 0 360

Venit liber de contract la CFR, formație pentru care a mai evoluat, Cristi Bud traversează cea mai bună perioadă a carierei.

La 31 de ani, fotbalistul e mai în formă ca niciodată și e unul dintre artizanii reușitelor CFR-ului din acest campionat. Cu o echipă fără vedere, formația lui Miriuță se luptă cu șanse reale pentru participarea în play-off. Bud a punctat de 11 ori și e golgheterul campionatului în acest moment. E una dintre armele cu care Miriuță încearcă să o răpună pe Steaua duminică, în primul meci al anului pentru clujeni.

„Suntem pregătiți, eu nu mă tem de nimeni și nici jucătorii nu au de ce s-o facă. E un joc dificil, dar îl putem câștiga. Alibec e bun, dar nu-i mai bun ca Bud”, a spus tehnicianul „feroviarilor”. Iar cifrele sunt în acest sezon total de partea lui Bud.

Vârful din Gruia a marcat de 11 ori în campionat, având mai multe reușite decât toți atacanții care au fost sau sunt la Steaua în acest sezon.  Iată cifrele:

Ghohere – 5 goluri la Dinamo
Alibec – 3 goluri la Astra
Tudorie – 1 gol
Denis Man – 1 gol
Golubovic -0 goluri

 

Cinci atacanți ai Stelei au punctat împreună de 10 ori în sezonul 2016-2017, iar Bud a făcut-o în același interval de timp de 11 ori. De remarcat ineficiența în fața porții a celui mai scump transfer al Stelei, Denis Alibec, fostul atacant al Astrei marcând doar 3 goluri în prima parte a sezonului.

Partida CFR Cluj – Steaua se va juca duminică, de la ora 20:00, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.