Închide

BT plătește 178 milioane de euro ca să cumpere Bancpost

EconomieTop News by Mihai Prodan - apr. 04, 2018 0 216

Banca Transilvania a confirmat în această dimineață că a rezoltat toate actele și a devenit proprietarul BancPost, cu 99,15% din titluri.

Acțiunile au fost cumpărate de la Eurobank Group, ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN. Bancpost a fost cumpărată la trei sferturi din valoarea activului net, adică 178,67 milioane euro. Banca a plătit alte 40,42 milioane pentru ERB Retail IFN și 6,79 milioane pentru ERB Leasing IFN. Afacere bună având în vedere că le-a cumpărat la trei sferturi de preț: Bancpost a fost cumpărată la 75% din prețul de piață, ERB Retail – la 77%, iar ERB Leasing – la 63% din valoarea de piață. În plus, Banca Transilvania a preluat un împrumut subordonat de 80 milioane de euro pentru Bancpost. Integrarea Bancpost în grupul financiar BT va fi coordonată de directorul adjunct Leontin Toderici.

BT are o cotă de piață de 13% și e astfel a doua bancă după mărime din România, cu 2,2 milioane de clienți și 500 de sedii. Bancpost are 3% cotă de piață, un milion de clienți și e pe locul 9 în topul băncilor. După preluare cota BT crește la 16%, egală cu a liderului de piață, BCR.

Citește și:

Banca Transilvania a primit girul autorităților ca să cumpere Bancpost, tranzacția e gata în aprilie

 • author photo two

  Mihai Prodan

  Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare