Închide

BREAKING Surse: Ministerul Educației ar putea renunța la ideea de semestre sau trimestre și le-ar putea înlocui cu un model de 5 module de învățare / A fost propusă renunțarea la teze

Educaţie by Actual de Cluj - mart. 30, 2022 0 75

Viitorul an școlar ar putea avea o structură complet nouă, care nu a mai fost niciodată folosită în sistemul de educație din România. În loc de organizarea pe semestre și trimestre, ar urma să fie adoptat un an școlar cu 5 module de învățare, însă nu există încă o soluție concretă privind modalitatea de evaluare a elevilor într-o astfel de structură, potrivit surselor Edupedu.ro.

”Vom avea cinci module de învățare care vor alterna cu vacanțele. Practic, se renunță la semestre și trimestre. Se lucrează la evaluare acum, să vedem cum se va putea face”, spun sursele Edupedu.ro. Una din propuneri, în acest nou format, este renunțarea la teze și înlocuirea lor cu o evaluare periodică. ”Se merge pe vacanțele din octombrie și februarie, vor fi structurate pe module conform propunerilor de la CNPEE”, au mai spus sursele.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare