Închide

BREAKING Emil Boc câștigă Primăria Cluj Napoca cu 46%, iar la mică distanță Sabin Sărmaș obține 32% din voturi

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - iun. 10, 2024 4 9828

UPDATE Ora 04:00

După ce s-au numărat voturile în peste 90% din secțiile de votare din municipiul Cluj Napoca, liberalii clujeni pot răsufla ușurați, dat fiind că Emil Boc a reușit să se distanțeze de Sabin Sărmaș cu peste zece procente. Astfel, conform datelor transmise de partide, în acest moment Boc numără 46% din voturile exprimate, în timp ce Sabin Sărmaș (candidat independent care n-a avut în spate sprijinul niciunui partid) numără 32% din voturile exprimate. Candidata UDMR, Olah Emese, s-a clasat pe locul al treilea.

Trebuie subliniat că după 20 de ani, candidatul independent Sabin Sărmaș este primul care reușește să evolueze cot la cot cu Emil Boc, pentru funcția de primar al Clujului, având în vedere scorul electoral anunțat, precum și prezența la vot peste medie. La alegerile anterioare, niciun candidat al partidelor n-a reușit să treacă un prag de 9%, indiferent că venea din partea PSD, USR, UDMR ori din partea altor formațiuni politice.

La alegerile din 2020, Emil Boc obținea pentru Primăria Cluj Napoca 75% din voturile exprimate, iar în prezen acesta a coborât la 46%

Știre în curs de Actualizare

Știre inițială 01:32

Avem primele date parțiale, după ce s-au numărat voturile din peste 80 de secții din municipiul Cluj Napoca. Edilul liberal Emil Boc este în picaj. De la scorul uluitor de 75%, cât avea în 2020 pentru Primărie, acum acesta se află undeva la sub 40%, spun sursel liberale, în timp ce Sabin Sărmaș – care a candidat independent, fără a avea în spate forța PNL – trece de scorul de 30%, conform numărătorii paralele. Trebuie precizat că numărul total de secții în municipiul Cluj Napoca este de 184.

Conform informațiilor Actual de Cluj, supărarea e imensă, duminică noaptea, în rândul liberalilor clujeni, dat fiind că se estimează că Emil Boc nu va scoate nici jumătate din scorul pe care l-a avut în 2020. În acest moment, acesta ar avea doar cu 3,4 procente peste Sabin Sărmaș.

La ora 23.30 erau numărate voturile din 54 de secții, iar Emil Boc avea 14.873 de voturi (11,67%), în timp ce Sabin Sărmaș avea 10.146 de voturi (7.96%).

 

 

4 comentarii

  1. Ce palma a primit cacatul, se credea ca si idolul lui nicu ceausescu… daca avea parte de un candidat adevarat promovat asa cu tre si sustinut de mai multe partide era istorie. Asta este rusine clujeni inca 4 ani de minciuni fara absolut nici o realizare de infrastructura, in care mafia imobiliara infloreste si oamenii simplii saracesc striviti de interesele unui primar josnic.

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.