Închide

Incidența infecției cu coronavirus a scăzut sub pragul de două cazuri la mia de locuitori azi în Cluj, prima dată în acest an

SănătateTop News by Actual de Cluj - mai 05, 2021 0 351

Incidența infecției cu coronavirus a scăzut sub pragul de două cazuri la mia de locuitori azi, pentru prima dată în ultimele luni.
Incidența infecției cu SARS-CoV 2 este azi la Cluj de 1,95 cazuri la mie față de 2,03 ieri. Au fost descoperite aproape o sută de cazuri noi de infecție, mai exact 99, cele mai multe într-un județ din țară și astăzi, exceptând Capitala, iar rata de infectare, deși în scădere, e printre cele mai ridicate din România.

Rata infecției din Cluj e depășită și azi doar de cele din București și Ilfov, cu 2,17 și respectiv 2,06 cazuri la mie. Spre comparație media națională e azi de 1,41 cazuri la mie, în scădere. Majoritatea județelor se află deja sub pragul de 1,5 cazuri la mie, scenariul verde, exceptând județele Alba, Bihor, București, Caraș Severin, Cluj, Ilfov, Mureș, Sibiu și respectiv Timiș, care au depășit această bornă și se află în scenariul galben de funcționare.

Mai precizăm că la Cluj în ultimele 24 de ore au fost procesate peste 2.100 de teste de depistare a infecției, dintre care peste 800 au fost prelevate de la persoane care au manifestat simptome de infecție.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu