Închide

BREAKING Două cazuri de Omicron confirmate la Cluj. DSP-ul așteaptă și alte probe trimise la secvențiere

ActualitateTop News by Catalin Suciu - ian. 06, 2022 0 508

Primele cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate recent și în Cluj-Napoca.

Direcția de Sănătate Publică trimite zeci de probe în fiecare săptămână pentru a fi secvențiate la București, la Institutul Cantacuzino. Deocamdată au fost confirmate 2 cazuri de infectare cu noua tulpină care a devenit comunitară în mai multe state europene.

„Este inevitabil și nu avem ce să facem. Noi facem la Cluj pre-secvențiere în cazurile suspecte și le trimitem apoi din toată regiunea Nord-Vest la București. Sunt două confirmări până acum, dar probabil că sunt mult mai multe cazuri și e firesc să crească. Asta este realitate. Nu trebuie să ne speriem, ci să fim atenți și să înțelegem să ne vaccinăm”, a declarat Mihai Moisescu, șeful DSP, pentru actualdecluj.ro.

„Suntem la un procent de 61% grad de vaccinare pe municipiul Cluj-Napoca și la 55% pe județ, dar nu e suficient. Ar fi ideal să avem măcar 75% populație vaccinată. Vedeți dumneavoastră…ce se întâmplă în Europa, de exemplu, în Franța. Ei bine, au 210.000 de cazuri noi, dar din 210.000 ajung în spitale 200 și este cu totul altceva. Asta înseamnă vaccinul. Vaccinul te protejează de forme de grave. Asta ar trebui să înțeleagă oamenii. Ei bine, noi urcăm și tot urcăm acum. Odată cu această tulpină, creșterea este mult mai rapidă și se va vedea în perioada următoare. Creștem mult mai repede față de valul patru”, a adăugat medicul epidemiolog.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.