Închide

Cluj, județul din țară cu cea mai mare incidență a infecției după București și Alba, și azi

Sănătate by Actual de Cluj - oct. 24, 2020 0 399

După două săptămâni în care aici au fost descoperite zilnic cele mai multe cazuri de infecție cu noul coronavirus, județul Cluj are și azi cea mai mare rată de infecție din țară, raportat la mia de locuitori, cu două excepții.

Rata infecțiilor la nivel județean este azi la Cluj de 3,33 cazuri la mia de locuitori, pondere depășită la foarte mică distanță de capitala București cu 3,35 de cazuri și județul Alba, cu 3,67 cazuri depistate la mia de locuitori. Explicația parțială pentru această incidență ridicată este faptul că zilnic la Cluj au fost înregistrate cele mai multe teste de depistare a infecției din provincie, peste două mii de teste zilnic.

Să mai precizăm, două localități din județul Cluj, Sic și Săvădisla, se află în carantină de ieri. Majoritatea orașelor din județ, exceptând Turda și Huedin, funcționează după scenariul roșu, cel mai grav, de răspuns la infecție, cu obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, închiderea școlilor și mutarea cursurilor online, și închiderea restaurantelor și cafenelor, interzicerea formării de grupuri mai mari de șase persoane în spațiile publice și altele.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare