Boc i-a primit pe toți arhitecții dornici să stea la „masa mare” a urbanismului din Cluj-Napoca
ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Actual de Cluj - mart. 07, 2025 0 2924

Componența noii comisii de urbanism a Primăriei a fost votată în cadrul unei ședințe cu prezență fizică care a avut loc, vineri, 7 martie. Toți cei 10 arhitecți propuși de organizațiile de specialitate au primit voturile consilierilor locali pentru a face parte din comisia care îl va ajuta pe arhitectul-șef al orașului să își fundamenteze și mai bine avizele. Inclusiv arhitectul Șerban Țigănaș, despre care media locală specula la ședința precedentă că primarul Emil Boc și PNL nu îl dorește în comisia de urbanism din cauza derapajelor sale critice la adresa administrației liberale din Cluj-Napoca.
La ședința extraordinară a Consiliului Local din 7 martie au fost prezenți toți consilierii locali, mai puțin Ramona Stugariu de la REPER care a demisionat având în vedere noua funcție pe care a fost angajată în Republica Moldova unde se va ocupa de Institutul care pregătește magistrații țării. Primarul Emil Boc a absentat de la sedinta.
Consilierii locali au votat secret, în unanimitate, pentru majoritatea propunerilor.
Cei 16 membri care vor face parte din noua Comisie de Urbanism și numărul de voturi primite
Președinte:
• Arh. Daniel Pop– Arhitectul șef al municipiului Cluj-Napoca (26 de voturi operativă)
Membri:
• Arh. Mihaela Vrabete– Reprezentanta Registrului Urbaniștilor din România – Biroul teritorial al regiunii de dezvoltare N-V (26 de voturi pentru)
• Arh. Vlad Negru– Reprezentantul Registrului Urbaniștilor din România – Biroul teritorial al regiunii de dezvoltare N-V (26 de voturi pentru)
• Arh. Voicu Bozac– Reprezentantul Registrului Urbaniștilor din România – Biroul teritorial al regiunii de dezvoltare N-V (24 de voturi pentru)
• Urb. Mihai Burada– Reprezentantul Registrului Urbaniștilor din România – Biroul teritorial al regiunii de dezvoltare N-V (26 de voturi pentru)
• Arh. Șerban Țigănaș– Reprezentantul Facultății de Arhitectură și Urbanism Cluj-Napoca (19 voturi pentru)
• Arh. Marcel Crișan– Reprezentantul Uniunii Arhitecților din România – Filiala Cluj (20 de voturi pentru)
• Arh. Adrian Iancu – Reprezentantul Uniunii Arhitecților din România – Filiala Cluj (25 de voturi pentru)
• Arh. Dan Domșa– Reprezentantul Ordinului Arhitecților din România – Filiala Transilvania (26 de voturi pentru)
• Arh. Eleonora Dulău– Reprezentanta Ordinului Arhitecților din România – Filiala Transilvania (26 de voturi pentru)
• Arh. Sorin Scripcariu– Reprezentantul Direcției Județene pentru Cultură Cluj (26 de voturi pentru)
• Arh. Claudiu Salanță– Arhitectul șef al Județului Cluj (26 de voturi pentru)
• Ing. Corina Ciuban– Director executiv Direcția Urbanism, Direcția Generală de Urbanism (26 de voturi pentru)
• Arh. Andreea Mureșan– Șef Serviciul Strategii Urbane, Direcția Generală de Urbanism (26 de voturi pentru)
• Jr. Adina Ecaterina Pop– Șef Serviciul Contencios, Direcția Juridică (26 de voturi pentru)
• Ing. Mirela Mărincean– Șef Serviciul Siguranța Circulației, Direcția Tehnică (26 de voturi pentru)
USR nu avea informații că trece Comisia și a cerut vot în plen
„Vă rugăm să reconsiderăm votul secret și să trecem din nou la aprobarea listei”, a propus George Trif, liderul consilierilor USR. Viceprimarul Dan Tarcea l-a certat că e Mafalda și l-a întrebat dacă cumva știe el dinaninte că nu va trece comisia la vot și se grăbește, din nou să acuze.
„Nu, pentru că este vot secret, așa cum am lămurit și rândul trecut, și mă deranjează foarte tare faptul că veniți cu niște acuzații în care nici nu știți care este rezultatul votului. Deci haideți să asteptăm voturile și după aceea faceți eventualele acuzații formulate, nu înainte să se întâmple. Dacă sunteți cumva Mafalda, spuneți-ne să știm și noi”, a replicat președintele de ședință, viceprimarul Dan Tarcea. „Scuzați-mă, n-am înțeles, cine să fiu?”, s-a arătat nedumerit Trif. „Mafalda. Sunteți Mafalda dacă știți rezultatul votului dinainte”.
Potrivit unui cercetător citat de adevărul.ro, „Aşa cum în cultura populară a ungurilor apare legenda despre puterea magică a «Coroanei Sfântului Ştefan», în cultura populară a românilor se naşte tot atunci legenda despre puterile magice ale Mafaldei. Învăţătura ezoterică pe care ar fi dobândit-o Mafalda i-ar fi dat chiar şi puteri de previziune aproape infailibile”, arăta cercetătorul.