Închide

Boc felicită eleganța PSD. Consilierii au semnalat situația dramatică a unui colegiu clujean unde părinții plătesc reparații

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - mai 10, 2019 0 739

Un premiu de 1000 lei a fost aprobat de Consiliul Local pentru profesorul Alexandru Dudău, directorul Colegiului ”Gheorghe Sincai” având în vedere performanțele obținute de elevul său  Victor la olimpiada internațională de latină (locul I). Consilierii PSD i-au atras atenția primarului Emil Boc că poate face mai mult și să rezolve urgențele semnalate de Dudău la Colegiul pe care îl conduce, mai ales că s-a ajuns în situația în care părinții plătesc reparațiile.

„L-am premit pe profesorul Alexandru Dudău. Pe mine, însă, m-ar liniști dacă am putea formula împreună o promisiune și pentru directorul Colegiului Național Gheorghe Șincai, Alexandru Dudău, cu privire la planul de investiții, pentru sala de sport în urma finalizării procesului referitor la clădire pentru terenul de sport și mai ales pentru tot ceea ce ține de reparațiile clădirii și întreținere fiindcă nu mai târziu de alaltăieri, în corpul de pe Dorobanților ploua. Aș vrea să nu mai aud că urgențele unei școli nu sunt urgențe pentru echipele cu care Primăria are contract de întreținere și că trebuie să apelăm la bunăvoința părinților pentru reparații și alte intervenții”, a cerut consilierul local Corina Croitoru.

Primarul Boc a ținut să o felicite pe Croitoru pentru eleganța cu care și-a formulat solicitarea și s-a făcut că nu știe despre ce este vorba. Ba, în plus, s-a arătat foc și pară că echipa din Primărie nu l-a pus la curent cu problemele de la Șincai.

„Cum e posibil să avem situații de genul acesta într-o școală din zona centrală, unde să plouă? Nu avem probleme cu resursa financiară, nu există probleme cu banii pentru a asigura infrastructura pentru școli. Rog un raport pentru mâine dimineață pe această temă. Este intolerabil și de neacceptat acest lucru, ca să avem o clădire în zona centrală și să nu aibă asigurate condițiile minimale. Nicio unitate de învățământ preuniversitar din Cluj nu ar trebui să aibă probleme pentru că resursele financiare au fost asigurate”, a afirmat Boc.

Clădirea de pe Dorobanților a fost preluată de la Liceul Romulus Ladea și a fost reparată în urmă cu trei ani, în 2016, după cum au arătat consilierii PSD. Pentru sala de sport a Colegiului care funcționa într-o clădire monument (închisă din 2017 din pricina unor deficiențe) administrația a aprobat deocamdată studiul de fezabilitate pentru modernizare la aceeași ședință a forului local (reperarea sălii este etimată la peste 3,2 milioane lei și un termen de execuție de 14 luni).

La finalul ședinței de Consiliul Local a intervenit în cadrul ședinței și Directorul Tehnic Virgil Poruțiu, care a ținut să îi spună lui Boc că s-au dislocat niște țigle din clădirea de pe Dorobanților, de aici problemele cu ploaia, dar că ele au fost puse înapoi.

 

  • author photo two

    Luminiţa Silea

    Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu