Închide

Boc, despre reproșurile clujenilor potrivit cărora a dat undă verde betoanelor în spațiile verzi din oraș: „Niciodată în Cluj nu am greșit când am mers pe mâna specialiștilor”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 19, 2022 6 7543

Proiectele de amenajare a spațiilor verzi din oraș sunt făcute de specialiști, multe în urma unor concursuri de soluții și sunt și aprobate tot de profesioniști, a arătat primarul Emil Boc. Clujenii i-au reproșat oficialului că a acceptat prea multe betoane în oraș, în cazul unor proiecte de modernizare a unor zone verzi din Cluj-Napoca, Parcul Ștefan cel Mare sau malurile Someșului.

 

„Aceste proiecte sunt făcute de specialiști, au fost discutate în comisiile de urbanism. Unele sunt produsele unor concursuri internaționale și vă asigur că dacă mergem pe mâna specialiștilor, o să vedeți rezultate. Nici la Teatrul Național nu va fi întegral granit, vor avea loc decupaje pentru ca copacii să își urmeze cursul lor. Teatrul va avea o piațetă unde să susțină spectacole în aer liber. Vor fi și două fântâni arteziene. Se vor planta copaci. Vă asigur că atunci când va fi gata, imaginea se va schimba complet. Au apărut desigur păreri pe perioada execuției, libertatea de exprimare e garantată și o vom respecta. Dar cred că nu greșim dacă mergem pe mâna specialiștilor. Niciodată în Cluj nu am greșit când am mers pe mâna specialiștilor. Uitați-vă la lucrările la bazele sportive, La Terenuri sau Baza Gheorgheni. Au rezultat lucrări unice în țară, nicunde în România nu sunt astfel de baze sportive cu acces gratuit. Pe malul Someșului, se uită oamenii doar la o piațetă făcută pentru socializare și evenimente, nu se uită la plajă, la lucrările în ansamblu, de la maluri, la dimensiunea verde. De ce mă întrebați doar pe mine, întrebați-i pe cei din comisia de urbanism. Pe cei care aprobă proiectele. Toate proiectele sunt făcute de specialiști și aprobate de profesioniști”, a explicat primarul Emil Boc la Ziua Live.

Declarațiile primarului Emil Boc vin după ce șantierul de modernizare a malurilor Someșului a fost criticat de riveranii din Grigorescu. Zona, odată verde și plină de vegetație, este acum plină de betoane și, deși primarul Emil Boc spune că lucrările vor aduce parcursul râului în secolul 21 în care trăim, oamenii cred că zona arăta mult mai prietenoasă înainte, cu iarbă și copaci. Riveranii au arătat și că arborii îmbrățișați, un simbol în zonă, au dispărut, fiind tăiați. Singura consolare rămân imaginile filmate du drona pe Someș care arată maluri pline de verdeață, preferate de oamenii din cartier.

Despre îngrijorările oamenilor, Primăria a arătat, oficial, că sunt nejustificate, arătând că proiectul de modernizare a Someșului, realizat în urma unui concurs de soluții de către spaniolii de la Practica, nu doar a fost premiat internațional dar va aduce și o creștere a spațiilor verzi pe Someș.

sursă foto cover – Facebook

6 comentarii

  1. „Piticu” ne ia și acum de prosti! Adică eu vad in foto, in loc de iarba betoane, și el îmi spune că este verdeață. Iar referirea la „specialiști” și „selecție de oferte externe” știm f. bine cum funcționează. Suntem dinaintea lui in Cluj și ne-am „bucurat” de bunele intenții și a altor prosti dinaintea lui. Votati-l in continuare! …”proștilor ce sunteți voi prosti!”

  2. Buna ziua, specialiștii au proiectat și stația Peana, aleea care face legătura între scoala Ion Creangă și stație se termină cu două scări în care îți rupi capul, nu vorbesc de mămicile cu cărucioare și nici de persoanele cu dizabilități !

Scrie un comentariu