Închide

Boc despre festivalul Untold: „dacă ești vaccinat, este în regulă”. E la fel de periculos cum e și ieșitul în lume

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 26, 2021 0 603

”Dacă ești vaccinat este în regulă, astfel de condiții sunt impuse. Când sunt oameni vaccinați, în mod normal nu se pune problema”, a spus primarul Emil Boc despre organizarea și participarea la festivalul Untold care va avea loc în Cluj-Napoca în perioada 9-12 septembrie.  Boc a mai spus că e la fel de periculos să mergi la festival cum este și socializarea sau ieșitul în lume.

 

Primarul Emil Boc a declarat la o emisiune radio la Napoca Live că e pregătit să își facă și a treia doză de vaccin deoarece vaccinarea este singura alternativă disponibilă în prezent pentru protejarea împtriva Covid-19.

”Trebuie să treacă 8 luni de la prima vaccinare. Eu m-am vaccinat în aprilie deci în decembrie ar fi posibilă a treia doză. Dacă specialiștii vor recomanda eu personal voi face și a treia, nu am nicio reținere. Am făcut AstraZeneca, a fost mai dură dar nu am avut nicio problemă majoră. Cred în vaccinare ca soluție pentru a depăși pandemia. Nu s-a descoperit în istorie o altă cale ca alternativă la moarte”, a spus Boc la NapocaLive.

Primarul a vorbit și despre organizarea festivalului Untold între 9 și 12 septembrie în Cluj-Napoca. Boc a spus că participarea la festival este la fel de periculoasă ca socializarea și ieșitul în lume. ”Dacă ești vaccinat este în regulă, astfel de condiții sunt impuse. Când sunt oameni vaccinați, în mod normal nu se pune problema”, a atras atenția primarul.

„Trendul este cel pe care l-am spus pe baza prognozelor de acum o săptămână sau două. Va fi un trend crescător în luna septembrie, ce va ajunge la 1.600-1.900 de cazuri, undeva spre sfârșitul lunii, în scenariul cel mai pesimist, spun ei. Scenariul mai optimist este să fie mai puține cazuri. Ce veste bună avem este că nu avem presiune majoră pe terapie intensivă. Adică nu sunt încă cazuri extrem de grave și avem capacitatea de a face față la terapie intensivă, dar din cauza răspândirii rapide a acestei variante Delta, numărul de cazuri va fi și este în creștere, mergând în această direcție (…) Ce se întâmplă acum este că e etapa în care se încheie concediile, se încheie perioada de vară și în fiecare țară se pare că acest trend este crescător. Aici două elemente sunt necesare: să nu avem presiune pe terapie intensivă în spitale și să ne vaccinăm cât mai mulți. Dacă acest lucru se realizează, viața merge mai departe. Nu trebuie să se oprească viața, fraților, pentru că noi nu mai putem să ne permitem vreodată un lockdown, să închidem. Eu sper și cred că nu vom mai avea închideri ale economiei, lockdown-uri, după cum se numesc ele. Că vom avea unele măsuri graduale, posibil, dar niciodată, cred eu, în perioada care va urma nu vom mai avea închideri ale economiei pentru că asta ar însemna un dezastru și trimiterea întregii planete într-o altă logică. De aceea, încă o dată, apelul meu este spre vaccinare, Primăria susține și menține toate centrele de vaccinare. Repet, tocmai pentru a oferi în continuare clujenilor alternative cât mai variate, gratuite, la orice oră, pentru a se vaccina (…) Pe de altă parte, viața trebuie să-și urmeze cursul. Nu o putem opri. Școala începe în condiții normale. Ați văzut că și acolo s-a ridicat gradul în care se trece în online, de la 3 cazuri de COVID-19 la mie, la 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Acum suntem undeva la 0,6 în municipiu, sperăm că nu vom ajunge niciodată să punem în discuție închiderea școlii. Există și măsuri minimale care se cer de către specialiști (de exemplu masca) și e răul cel mai mic pe care îl putem avea în vedere”, a mai spus Boc la aceeași emisiune radio.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare