Închide

Boc: Capitala Tineretului trebuie să continue!

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - feb. 05, 2016 0 360

Federația care a gestionat anul Capitalei Europene a Tineretului va continuat proiectul. Primarul Emil Boc a ținut să sublinieze că Share și-a plătit datoriile către bugetul local și este din nou eligibilă să primească finanțări pentru a dezvolta în continaure proiecte din anul 2015, când Clujul a deținut titlul european.

„Așa ne-am și angajat când am câștigat acest titlu, că vom continua proiectele din Capitale Tineretului. Federația Share și-a achitat toate restanțele către bugetul local și poate beneficia de finanțări în continuare. Sediu, de asemenea trebuie să fie menținut pentru că datoriile au fost plătite”, a spus primarul.

Potrivit primăriei, au fost achitați deja către bugetul orașului în jur de 450.000 de lei.

O serie de proiecte derulate în anul 2015, când Clujul a fost Capitală Europeană a Tineretului vor continua și în acest an, potrivit municipalității. Este vorba despre Day 15, Cluj Never Sleeps, Your Cluj sau Blink. Pe lângă festivalul Untold.

„Proiectul Capitalei Europene a Tineretului 2015 a fost unul extrem de complex, cu așteptări enorme din partea publicului clujean și, în ciuda comparațiilor cu proiectul Capitalei Culturale 2021, cu fonduri semnificativ mai puține – cvasi-zero susținere din partea Guvernului României deși proiectul a fost declarat de interes național și fără nicio linie de sprijin directă din partea instituțiilor europene, așa cum beneficiază programele ECoC 2021. Cu toate acestea, am reușit să realizăm un program de 365 de zile cu activități în foarte multe domenii (nu doar entertainment) ce a primit până acum un feedback excepțional, în special comparativ cu programele făcute de celelalte orașe desemnate Capitale Europene ale Tineretului”, au subliniat oficialii primriei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.