Închide

Boc asociază USR-ul cu un partid antieuropean. El consideră că USR atacă legea bugetului la Curtea Constituțională că să mai apară o știre care se răsuflă în două ore

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - dec. 24, 2021 1 1515

Plin de confuzii, primarul Clujului, Emil Boc, în dimineața zilei de 24 decembrie, când a intrat telefonic, într-o emisie online la zcj.ro. Întrebat cum comentează decizia USR, de a ataca la Curtea Constituțională bugetul adoptat de Parlament, Boc s-a grăbit să răspundă lăudând coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR pentru promptitudinea dovedită, dar și pentru că deține această majoritate parlamentară de 70%, care-i permite să „țină afară extremismul și partidele care nu sunt în favoarea politicilor Uniunii Europene”.

Nu e clar de ce Emil Boc a asociat demersul constituțional al USR cu o acțiune a AUR și de ce i-a atribuit eticheta de partid antieuropean, cert este că el a continuat să insiste pe această direcție, adăugând că actuala coaliția de guevrenare – dacă va continua să livreze, așa cum a făcut în cazul bugetului pentru 2022 – „PNL va putea sta cu fruntea sus” și se va putea împăca cu electoratul, care astăzi este supărat pentru asocierea încheiată cu PSD-ul.

„Spuneam și ieri că această coaliție de guvernare începe să își justifice existența prin ceea ce face. Ea este nenaturală din punct de vedere politic, dar absolut necesară României. Dacă începe să livreze, putem sta cu fruntea sus, noi cei din PNL, care am făcut cel mai complicat compromis, și vorm reuși să ne împăcăm cu electoratul nostru. (…) Bugetul este în beneficiul tuturor românilor, de la salariați și până la companii și autorități publice locale. Când se adopta bugetul  prin aprilie-mai, cum să mai apuci că cheltui banii care-ți reveneau pe anul respectiv? De aceea spun că e un mare sprijin și pentru administrații locale (…) Faptul că acest guvern de coaliție are 70% în Parlament, e bine că poate ține în afară extremismul și partidele care nu-s în favoarea politicilor Uniunii Europene. Coaliția actuală poate ține extremismul la ușă. Și stăpânește și criza sanitară… Acum văd poziții mature la ambele partide (PSD și PNL – n.red), chiar dacă dialogul nu s-a finalizat în privința certificatului digital, eu sunt convins că se va ajunge la o soluție, cum s-a ajuns și în privința bugetului”, a comentat Boc.

Edilul Clujului s-a declarat un vajnic susținător al vaccinării și al introducerii certificatulu deigital prin lege, iar în privința USR a revenit cu o nuanțare, după ce a sesizat că răspunsul său inițial a ieșit pe arătură.

El a punctat că decizia USR de a ataca bugetul la Curtea Constituțională i se pare „surprinzătoare”, chiar dacă e un drept constituțional la care formațiunea politică apelează.

„Este inoportun (referitor la decizia atacării bugetului la Curtea Constituțional – n.red). USR demonstrează că nu face o altfel de politică, așa cum se lăuda. Nu face decât să atace, din perspectiva oportunității politice. De bugetul național beneficiază și primăriile cu primari USR. De exempu, Primăria Timișoara, care a primi cei mai mulți bani pentru cheltuielile cu termoficarea”, a comentat Boc.

Liberalul clujean arată că prin comparație cu Timișoara, municipiul Cluj Napoca a obținut bani mult mai puțini de la bugetul național. Pentru a ține prețul gigacaloriei sub control, primăria clujeană ar fi achitat din bugetul local 10 milioane de lei.

„Cei de la USR sunt în aceeași logică, au sau nu au dreptate ei doar vor să îi obstrucționeze pe alții. Se gândesc strict la interesul lor, cum să mai dea o știre care se răsuflă în două, trei ore”, a spus Boc.

Un comentariu

  1. Mai putin de 1 an si jumatate pana la alegeri, iar tu Boc, inca nu ai facut nimic, nimic… Tic, tac, tic, tac…

    Daca il pune USR-ul candidat pe Drula la Cluj, tu Boc draga nu mai faci nici 11% cat va lua PNL-ul…

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.