Închide

Boc a pierdut alegerile europarlamentare în municipiul Cluj Napoca, Tișe câștigă în județul Cluj

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 27, 2019 0 2686

Cum s-a anticipat prin intermediul sondajelor de opinie, PNL a pierdut alegerile europarlamentare în municipiul Cluj Napoca, situându-se după USR. În schimb, la nivelul județului Cluj, liberalii s-au clasat pe primul loc. Informațiile sunt transmise în timp ce se numără voturile din secțiile din municipiul Cluj Napoca și din județ, de către reprezentanții partidelor. Din voturile centralizate de partide, până în acest moment, PNL numără un număr de 9.188 de voturi în municipiul Cluj Napoca, mai puțin cu 30% față de USR, care numără 12.447 de voturi. PSD numără în municipiul Cluj Napoca 2.549 de voturi. La nivel de jude, PNL s-ar situa pe primul loc, cu un scor foarte bun, inclusiv în localități cu primari PSD.  Mai precis, 47.000 de voturi numără liberalii  în acest moment la nivelul județului, în timp ce USR înregistrează 44.000 de voturi. Pe locul al treilea se clasează PSD, care numărăr  17.000 de voturi.

Nu s-a finalizat încă procesul de numărare a voturilor, astfel că se mai pot schimba rezultatele. Cert este că USR-PLUS a câștigat detașat alegerile în municipiul Cluj Napoca. Nu este exclus ca USR să recupereze și în județ.

În campania electorală din municipiul Cluj Napoca s-a implicat în mod expres primarul Clujului, Emil Boc, alături de conducerea municipală a PNL. Străduința edilului Boc nu i-a adus PNL-ului scorul dorit, USR obținând în plus un procent semnificativ, de 30%. Responsabil pentru campania de la nivelul județului a fost președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.  Victoria liberalilor în județul Cluj e semnificativă mai ales pentru că au câștigat localități conduse de primari PSD. Un astfel de exemplu este orașul Dej -considerat un fief PSD. În majoritatea secțiilor de votare din Dej, PNL e dat câștigător. Pe de altă parte, și USR înregistrează un rezultat impresionant, având în vedere că a câștigat nu doar municipiul Cluj Napoca, ci și comuna Florești, și posibil să câștige și municipiul Turda, unde luptă luptă cot cu PNL.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.