Închide

BNR lansează în circuitul numismatic o monedă din argint la marcarea a o sută de ani de la nașterea fostului mitropolit al Clujului, Bartolomeu Anania

Economie by Actual de Cluj - mart. 01, 2021 0 192

Banca Națională lansează în circuitul numismatic o monedă din argint la marcarea a o sută de ani de la nașterea fostului mitropolit al Clujului, Bartolomeu Anania.

Aversul monedei redă imaginea Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, iar reversul – portretul și numele mitropolitului Bartolomeu Anania și anii între care a trăit acesta, ”1921-2011”. Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Acestea costă o sută de euro fiecare, mai exact 450 de lei plus TVA și se vând  prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare