Închide

Blue Air despre zborurile noi Cluj – Paris şi Cluj -Bruxelles: „Infirmăm informaţiile”

Economie by Kristina Reştea - feb. 20, 2018 0 874

Operatorul low-cost Blue Air a răspuns cu precizări azi, după ce în spaţiul public a apărut informaţia potrivit căreia compania ar urma să lanseze în curând zboruri noi de la şi înspre Cluj-Napoca.

Blue Air s-ar pregăti să lanseze două rute noi cu plecare din Cluj-Napoca, conform informațiilor apărute pe forumul Fly-Ra, citate de BoardingPass.ro: către Paris, aeroportul Charles de Gaulle, și spre şi dinspre Bruxelles.
Amintim că WizzAir operează deja zboruri din Cluj spre Paris, dar cu aterizare pe aeroportul din Beauvais, în vreme ce zborurile Cluj-Bruxelles sunt operate în parteneriat cu Charleroi. „Blue Air infirmă informaţiile apărute în presă cu privire la cele două rute amintite (spre Bruxelles si spre Paris CDG)”, a transmis pentru Actualdecluj.ro Ana Zidărescu, reprezentant PR al companiei. O dată cu lansarea celor două rute noi, Blue Air ar urma însă să renunțe la zborurile către Nisa din 19 martie, mai arăta BoardingPass.ro, însă despre această informaţia reprezentanţii Blue Air nu au făcut precizări.

Au renunţat la Timişoara-Iaşi-Cluj

Amintim că foarte recent, chiar luna aceasta, Blue Air anunţa că zborurile interne care leagă trei mari oraşe ale ţării – Timişoara-Iaşi-Cluj – ar urma să fie anulate în acest început de an. „Din cauza fricțiunilor create de către Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara suntem nevoiți să vă informăm asupra deciziei companiei Blue Air de a anula zborurile Timișoara-Iași-Cluj cu efect imediat. Este păcat ca după o lungă colaborare să ajungem într-un asemenea punct, dar se pare că prezența companiilor românești pe piața din Romania deranjează din ce în ce mai tare. Operarea zborurilor pe acestă rută se suspendă începând cu data de 17 Februarie 2018″, se arăta într-un anunţ al companiei aeriene. Ulterior, reprezentanţii Aeroportului din Timişoara au reacţionat în ceea ce priveşte „posibila retragere a curselor operate de către compania Blue Air pe rutele Timişoara – Cluj – Iaşi, începand cu data de 17 februarie 2018”. Conducerea aeroportului din Timişoara considera chiar că cele două societăţi pot găsi soluţii care să satisfacă interesul ambelor părţi implicate şi care să ducă la continuarea colaborării. Rezultatul? „Cât despre situaţia cu aeroportul Timişoara, aceasta rămâne la stadiul comunicat până în acest moment, respectiv de suspendare a zborurilor Timişoara – Iaşi – Cluj”, au mai transmis reprezentanţii Blue Air ca răspuns la solicitarea noastră privind stadiul colaborării cu aerportul din Timişoara.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare