Închide

Big-Brother la primărie

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - nov. 11, 2016 0 449

Administrația locală vrea să cumpere un sistem de monitorizare video a sediului primăriei cu mai multe camere de luat vederi care urmează să fie montate în exteriorul dar și în interiorul instituției. Acest sistem este estimat la 30.000 de lei și urmează să fie cumpărat de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice prin Catalogul Electronic de Achiziții Directe.

Primăria dorește, conform caietului de sarcini, un Network Video Recorder, adică un sistem de înregistrare și redare digitală a imaginilor și o serie de camere video color amplasate în locuri care necesită supraveghere. În total achiziția a fost estimată la 30.000 de lei. În total, primăria va fi dotată, în primă fază cu 22 de camere de supraveghere, interconenctate, din care 6 în interior iar restul în exteriorul sediului central de pe Moților nr. 1-3.

sursa: primariaclujnapoca.ro

sursa: primariaclujnapoca.ro

Potrivit administrației locale, la prima strigare, pe site-ul primăriei, nu s-a depus nicio ofertă, așa că primăria va încerca să cumpere acest sistem video, prin achiziție directă, de pe SEAP. Cumpărarea sistemului se face din considerente legale, spun oficialii instituției. „Ca instituție publică care interacționează zilnic cu publicul trebuia demult să avem acest sistem de supraveghere video din motive legale, privind siguranța. Noi cerem oricărei structuri să îndeplinească aceste normative de siguranță, însă noi nu aveam încă sistemul de monitorizare video în propriul sediu”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea.

Acesta a adăugat că achiziția sistemului nu are nicio legătură cu suspiciuni de corupție sau cu alte aspecte de acest gen, mai ales că acest sistem de supravechere se va monta pe holurile instituției și în exterior.

 

 

 

 • author photo two

  Luminiţa Silea

  Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare