Închide

Record în Cluj în acest an, șofer prins cu alcoolemie-record sâmbătă la amiază după ce provoacă accident în Între Lacuri

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 12, 2018 0 355

Dezastru în weekenduri pe drumurile din Cluj, unde multe dintre accidente au loc pe fondul consumului de alcool – dar rar un accident ca unul sâmbătă ziua în amiaza mare, într-un cartier al Clujului.

Polițiștii sunt șocați după ce au descoperit că autorul unui accident în cartierul Între Lacuri, sâmbătă la ora 12.30, avea o concentrație de nu mai puțin de 1,70 mg / l în aerul respirat, ceea ce înseamnă o concentrație cel puțin dublă în sânge – la limita comei alcoolice. Șoferul e un bărbat de 48 de ani din Cluj-Napoca, ce a fost reținut 24 de ore, dar la expirarea perioadei de reținere a fost pus în libertate.

Din fericire accidentul a fost unul ușor: șoferul a lovit niște stâlpișori de pe marginea drumului. Se putea însă întâmpla o tragedie: polițiștii de la biroul Poliției Rutiere nu-și amintesc să fi întâlnit în acest an în trafic un șofer cu asemenea alcoolemie. „Colegii de la Biroul Rutier din Cluj-Napoca nu își amintesc să fi avut anul acesta o alcoolemie așa mare pe etilotest”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, Carmen Jucan. Ca o comparație, șoferul care a provocat în toamnă două accidente rutiere în comuna clujeană Borșa, soldate cu uciderea unei mame și rănirea unei fetițe, avea o alcoolemie de 1,4 la mie alcool pur în aerul expirat, adică 3,32 la mie în sânge.

Să mai spunem că tot sâmbătă, dimineața la ora 7.15, polițiștii au depistat un șofer de 72 de ani din Cluj-Napoca pe strada Lunii, unde fusese implicat într-un accident rutier cu pagube materiale, cu o concentrație de 0, 98mg/ l alcool pur in aerul expirat, iar un alt șofer, cu o concentrație de 0, 81mg/l alcool pur in aerul expirat, a intrat într-un taxi ce era oprit pentru a acorda prioritate unei mașini aflate în sensul giratoriu, pe o stradă din Mănăștur. Șoferul beat, un clujean de 30 de ani, a devenit recalcitrant și a fost imobilizat și transportat la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare