Închide

BERD împrumută firmă de leasing din Cluj cu 20 milioane de euro ca să finanțeze IMM-urile din afara Bucureștiului

Economie by Actual de Cluj - iun. 13, 2017 0 326

O companie de leasing din Cluj primește  împrumut de 20 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare ca să aibă bani pentru credite acordate întreprinderilor și mici și mijlocii din provincie.

Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare acordă un împrumut de 20 de milioane de euro companiei BT Leasing pentru a creşte accesul la finanţare pentru întreprinderile mici şi mijlocii din România, în special din afara zonelor metropolitane mari – adică din afara Bucureștiului.

BT Leasing e o companie din Cluj și face parte din grupul financiar Banca Transilvania, care o deține integral; BERD e însă un acționar majoritar al băncii din Cluj și dă împrumut de 20 milioane de euro către divizia de leasing ca să finanțeze contracte noi pentru IMM-uri. „Aceste fonduri noi, alocate prin intermediul partenerului nostru tradițional, BT Leasing, sunt destinate întreprinderilor mici din întreaga ţară, unde este nevoie de finanţare, în special în afara Bucureştiului şi a oraşelor mari”, spune Matteo Patrone, directorul Regional BERD pentru România şi Bulgaria. DIrectorul general al BT Leasing, Ionu’Morar, spune că firma din Cluj a finanțat în primele patru luni din acest an bunuri de 41 milioane de euro, mai multe cu 27% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Ca o comparație, împrumutul acordat de BERD către BT Leasing e la jumătate din totalul finanțărilor acordate de instituția europeană firmei din Cluj: sunt 45 de milioane de euro prin patru acorduri de finanțare.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu