Închide

Benzinăriile au scăzut azi prețurile la pompă, după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență cu privire la reduceri

Economie by Kristina Reştea - iul. 01, 2022 0 98

Marile benzinării au redus prețurile la pompă încă de azi, după ce guvernul a aprobat ieri ordonanța de Urgență cu privire la reducerea cu 50 de bani/litru a prețului la carburanți.

Ministrul Virgil Popescu a postat imagini cu prețurile reduse în benzinării.

Motorina standard a scăzut la aproximativ 8,7 lei/ l, iar benzina la aproape 8,2 lei.

 

Ordonanța aprobată ieri prevede reducerea cu 50 de bani pe litru a carburanților – jumătate din sumă fiind suportată de la bugetul de stat. În termen de 15 zile de la aprobarea ordonanței, se va stabili modelul declarației pe care o vor depune operatorii, iar compensarea se va face cu obligațiile fiscale ale acestora, au mai spus reprezentanții guvernului. Prețul redus se va vedea pe totemurile benzinăriilor și pe bonurile fiscale.

“Pe perioada 1 iulie 2022 – 30 septembrie 2022, operatorii economici care comercializează benzină și motorină către clienții finali – persoane fizice și juridice care achiziționează carburanții
pentru consumul propriu, și care acordă o reducere de preț de 0.5 lei/ litru, inclusiv TVA, la prețul de
vânzare, beneficiază de la bugetul de stat de o compensare de 0.25 Lei/litru, inclusiv TVA, aferentă
reducerii acordate. Pentru fracțiuni dintr-un litru reducerea de preț și respectiv compensarea se vor
acorda proporțional”, prevede proiectul de ordonanță, care poate fi consultat aici 

“S-a aprobat ordonanța de urgență de reducere cu 50 de bani a prețurilor carburanților. 25 de bani vor fi suportați de la bugetul de stat, 25 va fi reducerea comercială aplicată voluntar de lanțurile de benzinării. Ordonanța intră în vigoare în această noapte. Mă aștept ca în perioada imediat următoare să vedem companii care aplică această ordonanță”, a spus, ieri, ministrul Energiei, Virgil Popescu, la finalul ședinței de guvern.

Foto: Virgil Popescu/ Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.