Închide

Benzi dedicate mici însă peste 60 de amenzi pentru „șmecherii” care fentează traficul

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 30, 2019 0 510

Clujul și-a configurat în ultimii doi ani aproximativ 5 kilometri de traseu de benzi dedicate transportului în comun. Cea mai recentă măsură a vizat un traseu de circa 800 de metri liniari configurat la intrarea în oraș, pe Calea Florești. În mediul online au început să apară poze cu șmecherii care încalcă regulile și circulă pe aceste benzi, mai ales la ore de vârf, când se formează coloane de mașini atât în centrul orașului, cât și la intrarea/ieșirea dinspre comuna Florești.

Aceasta după ce Primăria a îndepărtat stâlpișorii care delimitau respectivul traseu dedicat, mai ales că aceștia împiedicau salubrizarea stradală.

Recent, chiar și primarul Emil Boc a luat poziție publică și a ținut să spună că vremea șmecherilor a apus la Cluj, mai ales că sistemul de supraveghere video de la nivelul Primăriei îi trădează dacă încalcă regulile. El a anuțat că deja în oraș în urma unei razii de 2-3 zile au fost amendați peste 60 de șoferi care au circulat pe benzile dedicate. Boc a mai spus că acțiunile de acest fel vor fi repetate în așa fel încât cei care repetă neregulile vor râmâne fără permisul de conducere.

”Atrag atenţia şi celorlalţi parteneri de trafic, şmecheraşii de cartier, cum îi denumesc eu, care spun că «eu sunt mai şmecher decât tine care stai în trafic». Sunt şmecheraşi de cartier care încearcă să fenteze pentru că nu mai sunt stâlpişori. Până în acest moment s-au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale pentru şmecheraşii de cartier care nu au respectat interdicţia de a nu merge pe banda dedicată. Vom merge până la pierderea carnetului. Ochiul Poliţiei este acolo. Sunt monitorizaţi. Şoferii să respecte regulile jocului. Nu vor fi iertaţi. Nimeni nu este mai presus de lege”, a declarat primarul Emil Boc la o emisiune locală.

Benzile dedicate au fost configurate de Primărie în ultimii doi ani în următoarele zone:

În cartierele Mărăști – Centru- 1,6 kilometri

În cartierul Gherogheni – Centru – circa 2,9 kilometri

Calea Florești – 760 ml

Nici un comentariu

Scrie un comentariu