Închide

“Beard Brothers”, din nou în acțiune. Bărboșii lansează o nouă acțiune caritabilă

Social by Catalin Suciu - apr. 30, 2014 0 577

Membrii grupului „Beard Brothers” din Cluj-Napoca și-au adunat forțele pentru a-l vedea sănătos pe Eduard Tudurache, un băiețel de șase ani care se luptă cu o boală gravă. Aceștia vor organiza un mini-festival muzical ce va avea loc în 7 mai, într-o hală industrială.

 3

Eduard a fost diagnosticat cu Sarcom Ewing, o tumoare osoasă agresivă, iar pentru însănătoșire el necesită două operații. Împreună, acestea costă aproximativ 26.000 de euro. Familia sa a reușit să treacă primul hop, acela de a strânge 20.100 de euro pentru prima operație, însă părinții sunt nevoiți să continue lupta și să mai scoată din buzunar alți 6.000 de euro, imediat după perioada de recuperare a micuțului lor. În ajutor au sărit cei 30 de membri ai organizației “Beard Brothers”. În momentul de față, ei sunt în febra organizării celui de-al doilea eveniment caritabil pentru băiatul bolnav, „Beard On! For Eduard” (LINK – https://www.facebook.com/events/598177773611122/?ref=22), un mini-festival de o zi, organizat într-o locație neconvențională, o hală industrială. În urma evenimentului, ei speră să strângă suma necesară celei de-a doua operații.

Pentru început, bărboșii clujeni s-au ras în cap în centrul orașului, în văzul lumii, în solidaritate cu Eduard. (LINK – https://www.youtube.com/watch?v=antVXqtR7fI)

Deschiderea propriu-zisă a ultimei campanii „Beard Brothers” a avut loc în 24 aprilie, în Jaxx – Garajul cu Rock, acolo unde Silviu Pașca, fost concurent la „Vocea României”, a susținut un concert în urma căruia s-au adunat prima sumă de bani. În aceeași zi, organizația „Beard Brothers” a împlinit 5 luni de existență.

Momentul cel mai important din cea de-a treia campanie umanitară a “bărboșilor” este, însă o serie de concerte ce vor avea loc într-o hală industrială în fața a peste 1.000 de oameni. Pe afiș sunt trecute șase nume de trupe și artiști muzicali: Natif, Bigtonez, Blazon (Camuflaj), Planet H, Genmaică Hi-fi, dar nu cei din urmă, trupa Subcarpați. Prețul biletului de intrare va fi de 20 de lei, iar suma de bani obținută va merge la familia lui Eduard. Concertele vor avea loc în hala industrială de pe Calea Baciului, nr. 2-4, din apropierea Amera Tower.

Povestea lui Eduard

La cei șase anișori,   Eduard s-a trezit că trebuie să lupte pentru a duce mai departe viața sa obișnuită. Pasionat de karate Aikido, de înot și de studiul pianului, el e nevoit să treacă prin două intervenții chirurgicale pentru a reuși să ducă din nou o viață normală. Fiind diagnosticat cu o tumoare osoasă foarte agresivă, Sarcom Ewing, Eduard trece printr-un tratament greu ce necesită 14 ședințe de chimioterapie și două operații în Germania. Povestea sa poate fi citită pe blogul propriu, www.curajosuleduard.wordpress.com. Organizația “Beard Brothers” se află la cea de-a treia campanie umanitară pe care o organizează în cele cinci luni de existență, fiind emoționați de povestea lui Eduard.

1

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare