Închide

Bazinul olimpic de sub balon se deschide de luni în Grigorescu cu preț de intrare „piperat”

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - sept. 30, 2016 0 4169

Strandul Sun din cartierul Grigorescu aflat în subordinea regiei primăriei va fi transformat într-un aqua park. Proiectul se află în stadiu incipient, mai ales pentru că este nevoie de devierea unor rețele electrice pentru a pune în operă inițiativa. Până atunci, Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) a pregătit publicului un bazin olimpic prin transformarea unuia dintre bazinele strandului și acoperirea sa cu un balon presostatic cu bani de la primărie. Noul bazin olimpic se va deschide publicului de luni.

„Bazinul Olimpic Grigorescu, care va funcționa pe toată durata anului. Bazinul de dimensiuni olimpice (50m x 25 m), acoperit cu un balon presostatic, asigură o temperatură a apei de 26-28 grade Celsius, tratată automat grație unui sistem de filtrare modern. Acesta este dotat cu aparatură pentru fitness: treadmill aquaness (benzi de alergare acvatice), aquabike aquaness (biciclete acvatice), static Swim (sistem de înot contracurent pentru antrenament aquafitness). La Bazinul Olimpic Grigorescu, Primăria Cluj-Napoca și RADP vor derula programe speciale de învățare a înotului pentru elevii din clasele primare, în intervalul orar 8.00-12.00″, a anunțat primarul pe pagina sa de Facebook. 

sursa foto: Emil Boc - FAcebook

sursa foto: Emil Boc – FAcebook

Programul de funcționare a noului bazin va fi de luni–vineri între 6.00- 22.00, sâmbătă– duminică între 8.00-18.00. Biletul de intrare va costa 18 lei, iar copiii, elevii, studenții, pensionarii și persoanele cu dizabilități vor plăti doar 12 lei.

Investiția de realizare a bazinului de la ștrandul Sun a fost suportată de primăriei. Cu cei peste 3,3 milioane lei alocați  au fost construite spații tehnice și vestiare, a fost reparată și refinisată cuva bazinului (care a fost adusă la o cotă maximă de 1,50 m), a fost reamenajată zona de acces către bazin, cu instalațiile electrice și de gaze aferente și s-a acoperit acest nou bazin cu un balon presostatic.

Intenția anunțată de primărie este de a amenaja strandul Sun ca un aqua park, RADP demarând în acest sens studiile urbanistice. Pentru punerea în operă a proiectului este nevoie și de devierea magistralei electrice din zonă la care administrația locală spune că în prezent se lucrează la proiect.

La ședința de urbanism din vara aceasta la care s-a discutat proiectul noului aquapark, arhitecții l-au critica pentru modul de abordare propus, mai ales că acesta prevedea foarte multe parcări cu vedere la Someș și nu un proiect prin care să lege oamenii de râu și proiectul să fie bine integrat în zonă. Șeful RADP Ion Pantelimon spunea că obiecțiie vor fi discutate și că proiectul noului aqua park se va face, mai ales că oricum în prezent în fața ștrandului există un spațiu care funcționează ca parcare.

14480467_1123038771118280_7745295806032073594_o

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare