Închide

Banca Transilvania vrea să crească doar în România, fără a se extinde pe alte pieţe. Omer Tetik, CEO: Aici este un mediu provocator şi mai sunt multe de făcut

Economie by Actual de Cluj - mai 29, 2023 0 116

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cel mai mare jucător din sistemul bancar, vrea să se dezvolte doar în România, cu concentrare pe creştere organică, fără a lua în calcul extinderea în afara graniţelor. Iar asta pentru că, potrivit lui Omer Tetik, director general al băncii, încă mai sunt multe de făcut în ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei bancare şi financiare de aici.

”Nu ne vom extinde prezenţa în afara României. Credem că în România mai sunt încă multe de făcut în ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei bancare şi financiare. Este un mediu provocator. Aş spune că, dacă vor exista opţiuni, oportunităţi viabile din punct de vedere comercial, financiar, le vom analiza cu siguranţă”, spune Omer Tetik în telecon­ferinţa de după prezentarea rezultatelor trimestriale, conform Ziarului Financiar.

Banca Transilvania are o expunere externă scăzută, de doar 3% din totalul afacerilor, printr-o singură sucursală în Italia şi prin BT Leasing Moldova şi pachetul de acţiuni pe care îl deţine la VictoriaBank, a patra cea mai mare bancă din Republica Moldova.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu