Închide

Banca Transilvania trebuie să-i restituie Consiliului Județean Cluj 3,3 milioane de lei

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 03, 2017 0 862

Administrația județeană a anunțat că Tribunalul Cluj i-a dat câștig de cauză  în procesul cu Banca Transilvnia, astfel că instituția financiară trebuie să-i restituie 3.293.909,76 de lei, inclusiv dobânzi la această sumă, sentința fiind executorie.

„Consiliul Județean Cluj a fost notificat cu privire la faptul că judecătorii Secției Civile a Tribunalului Cluj au admis acțiunea prin care forul administrativ județean a solicitat obligarea Băncii Transilvania la plata sumei de 3.293.909,76 de lei, reprezentând prejudiciul efectiv cauzat Județului Cluj. Totodată, instanța a obligat Banca Transilvania la plata către forul județean a dobânzilor legale aferente acestei sume începând cu data de 16 iunie 2015 și până la data executării efective a obligației”,  se arată în comunicatul transmis de reprezentanții administrației județene.

„Salut decizia instanței prin care acești bani vor ajunge acolo unde le e locul, în bugetul Consiliului Județean. Fiind vorba despre bani publici, bani europeni, e important că am reușit să îi recuperăm, urmând să le redăm destinația legală.”, a completat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Reamintim că adminitrația județeană a ajuns în proces cu Banca Transilvania din pricina firmei de construcții MBS Gropup, care nu și-a respectat angajamentul din contract în ce privește lucrările de modernizare a drumului turistic Răchițele – Ic Ponor. Firma MBS avea constituită la Banca Transilvania o garanție de bună execuție a lucrărilor, în valoare de 3.293.909,76 de lei, pentru cazul în care nu și-ar fi respectat angajamentul din contract. Consiliul Județean și-a asigurat, astfel,  posibilitatea de a încasa această sumă cu titlu de despăgubire. Numai că, în timp ce se afla în proces cu Consiliul Județean, firma MBS a retras banii de la bancă. Reprezentanții administrației județene au considerat că vina aparține Băncii, având în vedere că nu exista o Hotărâre definitivă a instenței, care-i să-i dea câștig de cauză firmei MBS. Astfel, Consiliul Județean a dechis o acțiune în instanță împotriva băncii și a obținut câștig de cauză.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu